Exclusiv! Accident de muncă mortal la o firmă de construcții din Zalău

0
6118

Un tragic accident de muncă s-a produs în Zalău, în data de 10 mai, pe strada Morii. Un bărbat de 53 de ani, angajat al unei firme de construcții, a căzut de la înălțime în timp ce monta, alături de colegii săi, schela necesară pentru anveloparea unui imobil.

Lucian Lazoc, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, care conduce Departamentul de Securitate și Sănătate în Muncă, a confirmat producerea accidentului de muncă și a declarat pentru Graiul Sălajului că incidentul a fost comunicat instituției de către angajator în ziua producerii lui. Prima sesizare a angajatorului a fost de incapacitate temporară de muncă, pentru că muncitorul accidentat a fost transportat la spital. Cum decesul bărbatului a survenit în următoarea zi, angajatorul a retransmis ITM Sălaj o fișă de comunicare operativă de accident mortal de muncă.

”Ancheta noastră este în derulare în acest moment. Conform procedurii, inspectorii noștri iau declarații de la martori, verifică respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă, verificăm inclusiv conformitatea schelei pe care muncitorii o montau în momentul producerii tragicului accident. Angajatorul a respectat rigorile legii în privința comunicării accidentului”, a precizat Lucian Lazoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.