Examenele de corigență se dau între 5 și 20 iulie

Dacă anul trecut perioada examenelor de corigență a fost 1- 17 iulie, iată că în acest an școlar, pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, acestea vor fi susținute în perioada 5-20 iulie.

“Pentru anul școlar 2020-2021, perioada de desfășurare a examenelor de corigență, stabilite în baza art.128 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEN nr.5447/2020 cu modificările și completările ulterioare, este 5-20 iulie 2021, pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, inclusiv pentru stagiile de pregătire practică”, prevede documentul transmis școlilor de Ministerul Educației.

Elevii care nu promovează aceste examene sau nu se prezintă la ele sunt declarați repetenți. Sunt declarați corigenți elevii care obțin calificativul Insuficient sau medii anuale sub 5 la cel mult două discipline de studiu, precum și elevii amânați, care nu promovează examenul de încheiere a situației școlare la cel mult două discipline de studiu.

De asemenea, “elevii din clasa a VIII-a, care au susținut și promovat examenul de corigență, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, conform Calendarului aprobat prin Ordinul MEC nr. 5457/2020 cu modificările și completările ulterioare, în perioada 9-13 august 2021, în care pot fi repartizați și absolvenții clasei a VIII-a, care nu au susținut Evaluarea Națională, respectiv în a doua etapă de admitere în învățământul profesional și învățământul profesional dual, conform Calendarului aprobat prin Ordinul MEC nr. 5449/2020, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 6-9 august 2021. Elevii corigenți care nu s-au prezentat la sesiunea de corigențe din perioada 5-20 iulie 2021 sau nu au promovat examenul de corigență vor fi declarați repetenți”, mai prevede documentul.

În același act scrie că liceenii din clasele terminale care au susținut și promovat examenul de corigență pot să se înscrie, între 19-26 iulie,  la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, ce se desfășoară în august-septembrie. Dacă vorbim însă de elevii din învățământul postliceal, mai exact cei de la calificarea profesională-asistent medicină generală, ei se pot prezenta la corigențe în perioada 30 august – 3 septembrie 2021. În cazul în care curriculum-ul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului școlar, indiferent de numărul de module nepromovate, se organizează o sesiune specială de corigențe, în ultima săptămână de cursuri a anului școlar. Potrivit structurii anului școlar, aprobată prin OMEC nr.3125/2020, pentru majoritatea elevilor cursurile se încheie în acest an în data de 25 iunie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.