Examenele de absolvire a scolilor de politie din Campina si Cluj-Napoca au fost suspendate, elevii acestora urmand sa faca practica pana cand vor fi angajati in politie. Potrivit unor surse din Ministerul Adminsitratiei si Internelor, 850 de viitor agenti, elevi ai scolilor „Vasile Lascar” din Campina si „Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca vor face practica la sectiile de politie pana in toamna, pentru ca in prezent nu sunt bani pentru angajarea lor.
Sursele citate au precizat ca examenele de absolvire s-ar putea amana si la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, dar si la scolile Politiei de Frontiera, Jandarmi si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Conform reprezentantilor Academiei de Politei „Alexandru Ioan Cuza”, in prezent sunt discutii la nivelul conducerii Ministerului Administratiei si Internelor pentru a se stabili daca se suspenda examenele.
Elevii acestei scoli ar trebui sa sustina examenele pentru licenta in iulie. Dupa festivitatea de absolvire ei ar urma sa aiba doua saptamani libere, dupa care ar trebui sa fie incadrati in Politie. Sursele citate au mai spus ca absolventii scolilor de politie ar urma sa fie angajati dupa a doua rectificare bugetara din acest an.