ianuarie 29, 2023

Examen de promovare în clasă pentru angajații Primăriei Zalău

Primăria Municipiului Zalău organizează examen de promovare în clasă pentru funcţionarii publici
din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului şi a Direcţiei publice comunitare de evidenţă a persoanelor Zalău, dar și pentru funcţia publică de execuţie de referent, clasa III, grad profesional superior din cadrul Direcţiei urbanism-Arhitect şef- Serviciul inspecţia în construcţii.
Examenul pentru promovare în clasă a funcţionarilor publici constă în trei probe: selecţia dosarelor de înscriere, în cadrul căreia comisia de concurs are obligaţia de a selecta dosarele de concurs pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs, care se va desfăşura în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor; proba scrisă, care va avea loc în data de 4 octombrie, interviul, în cadrul căruia se testează abilităţile, aptitudinile şi motivaţia candidaţilor, care se va desfăşura în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.
Bibliografia şi relaţii suplimentare cu privire la desfăşurarea examenului se pot obţine la sediul Primăriei municipiului Zalău, precum şi pe pagina de internet a instituţiei www.zalausj.ro

Potrivit legislației, autorităţile sau instituţiile publice pot organiza examen de promovare în clasă pentru funcţionarii publici care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, în măsura în care apreciază că transformarea postului ocupat de funcţionarul public într-un post cu atribuţii corespunzătoare studiilor de nivel superior este utilă autorităţii sau instituţiei publice. Se constituie comisii de examen, prin act administrativ al conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, iar anunţul privind examenul se publică la locul de desfăşurare a examenului şi pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, la secţiunea special creată în acest scop, cu cel puţin 15 zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă.
Autorităţile şi instituţiile publice organizează examen de promovare în clasă, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
Postul ocupat de funcţionarul public se transforma ca urmare a promovării examenului într-o funcţie publică de execuţie dintr-o clasă superioară, de grad profesional asistent.
Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcţie publică de auditor sau de consilier juridic.
Fişa postului funcţionarului public care a promovat în clasă se completează cu noi atribuţii şi responsabilităţi corespunzătoare studiilor de nivel superior sau, după caz, prin creşterea gradului de complexitate a atribuţiilor exercitate.
Dacă funcţionarul public care a promovat concursul ocupă o funcţie publică temporar vacantă, postul ocupat se transformă până la data încetării raporturilor de serviciu ale acestuia.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut