Evenimentul “Ora Părinților”, un succes. Întâlnirile continuă săptămâna viitoare

Peste 40 de persoane au participat, joi, 2 februarie, la “Ora Părinților”, pentru a afla, de la profesorii consilieri școlari Aniela Lung și Monica Morar secretele unei comunicări perfecte cu adolescenții.

Filiala Scala a Bibliotecii Județene Sălaj a fost gazda primei activități din proiectul educațional inițiat de instituție, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Sălaj. “Ora Părinților” aduce o serie de consilieri parentale colective, susținute de consilieri și logopezi, care se vor desfășura pe o perioadă de 10 săptămâni.

La evenimentul din 2 februarie a participat și managerul Bibliotecii Județene Sălaj, Mariana Marian, care i-a îndemnat pe părinți să profite din plin de aceste întâlniri și să afle cât mai multe răspunsuri.

“Mă bucur că am putut relua colaborarea cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj, pentru că noi am mai organizat împreună un proiect de parenting, intitulat <Școala Părinților>. Și de această dată avem teme actuale și subiecte delicate, așa că ne-am dori să mergeți de aici cu cât mai multe informații și răspunsuri de la specialiștii care interacționează zilnic cu copiii noștri”, a spus managerul BJS.

Întâlnirea, a cărei temă a fost “Limbajul responsabilității și mesajele de tip EU în comunicarea cu adolescenții”, a reprezentat un bun prilej pentru părinți să adreseze întrebări, să discute liber despre situațiile dificile din viața de părinte al unui adolescent, precum și despre conflictele dintre generații, influențe externe și constrângeri.

Următoarea întâlnire va avea loc miercuri, 8 februarie. De data aceasta, tema ce va fi abordată se adresează părinților elevilor din clasa pregătitoare: „Cum să-mi ajut copilul să citească?”. Activitatea va fi susținută de către profesorii logopezi din cadrul CJRAE Sălaj, Adela Gâlgău și Lucia Gâlgău.

Înscrierea părinților la activitate se face online, completând formularul: https://forms.gle/6LZQJVqHuzNEfuKB8

Mai multe detalii sunt disponibile pe paginile de Facebook ale bibliotecii și ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut