noiembrie 27, 2022

Evaluari nationale corectate de acasa, probe orale de la Bacalaureat in februarie, manual la Educatie fizica

Experimentele din domeniul Educatiei par sa nu se mai termine. Fiecare ministru, odata inscaunat, vine cu idei trasnite. Actualul ministru al Educatiei, Liviu Pop, are, cu siguranta, imaginatie bogata. A vrut, mai intai, manuale pentru ora de Sport. Toti am crezut ca e o gluma. Inclusiv seful sau, premierul Mihai Tudose, considera ca e un banc. S-a materializat insa poanta. Vom avea manual de Educatie fizica inca din prima zi de scoala. Nu-i bai ca cele de Limba romana si Matematica vor fi gata cu intarziere. 

Apoi, ministrul s-a gandit sa mute probele orale ale Bacalaureatului in luna februarie, iar in vara sa ramana doar cele scrise. Aceasta idee a fost bine primita si de parinti si elevi. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre ultima gaselnita a ministrului: lucrarile de la evaluarile nationale si de la examenele de definitivat si titularizare sa poata fi corectate de acasa de catre cadrele didactice. Parca o vedem deja pe madame professeure cum corecteaza lucrarea, mai arunca un ochi la oala cu ciorba de pe aragaz, se uita iar pe lucrare, mai curata un morcov, apoi revine la corectat. Asta daca nu cumva apare sotul flamand de la lucru sau administratorul sa citeasca apometrele si e nevoita sa faca iar pauza. Apoi noteaza lucrarea. Asociatiile de parinti si-au exprimat dezacordul si spun ca lucrarile trebuie corectate intr-un cadru institutionalizat. Ministrul a dat asigurari si cu privire la securitatea lucrarilor: Serviciul de Telecomunicatii Speciale va supraveghea toata treaba. Aplicatia online care va permite corectarea lucrarilor de acasa va fi facuta de STS. Si tot Serviciul de Telecomunicatii Speciale va cripta fiecare lucrare. N-are alta treaba STS?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *