decembrie 9, 2022

Evaluarea Activitatii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj pentru anul 2019

Joi, 09 ianuarie a.c., incepand cu ora 11.00, in Cladirea Transilvania, s-a desfasurat „Activitatea de evaluare a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj pentru anul 2019”. 

rn

La acest eveniment au participat prefectul judetului Salaj – domnul Virgil turcas, presedintele Consiliului Judetean Salaj – domnul Marc Tiberiu, primarul municipiului Zalau – domnul Ionel Ciunt, primarul orasului Jibou – domnul ing. Dan Ghiurco, primarul orasului simleu Silvaniei – domnul ing. Septimiu-Catalin turcas, sefii structurilor si unitatilor cu care Jandarmeria Salaj coopereaza pentru indeplinirea misiunilor specifice si cadre ale unitatii.
Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane a participat domnul colonel Mirza-Rosca Traian, seful Directiei Cabinet a Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. Acesta a transmis mesajul Inspectorului general al Jandarmeriei Romane, domnul colonel Bogdan Enescu.
in cadrul activitatii de evaluare, inspectorul sef al I.J.J. Salaj, domnul colonel Cigaran Vasile-Adrian, a prezentat activitatile organizate, misiunile executate si rezultatele obtinute in anul 2019, conturand totodata si principalele directii de actiune pentru anul 2020.
in perioada analizata, structurile subordonate inspectoratului au executat o gama larga de misiuni si actiuni. Astfel, au fost executate 1.817 misiuni de de asigurare a ordinii publice (misiuni la manifestari cultural-artistice si religioase, misiuni la manifestari sportive, misiuni pe timpul vizitelor oficiale, acțiuni executate premergator și pe timpul desfașurarii alegerilor, alte actiuni), 317 actiuni de restabilire a ordinii publice si interventii pentru aplanarea unor conflicte, 8.042 misiuni de mentinere a ordinii publice.
Pe timpul misiunilor executate independent, au fost constatate un numar de 104 infractiuni, cu 101 faptuitori, iar cu ocazia executarii misiunilor in sistem integrat, in cadrul patrulelor mixte de ordine publica, au fost constatate un numar de 173 infractiuni cu 170 faptuitori.
in materie contraventionala, la nivelul inspectoratului s-a aplicat un numar de 1.895 sanctiuni contraventionale, in valoare de 632.420 lei, dintre acestea 1423 fiind amenzi, iar 472 avertismente scrise.
Pe linia executarii mandatelor de aducere, in anul 2019 au fost executate 577 mandate de aducere in 72 localitati.
in perioada supusa evaluarii, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj a asigurat paza si protectia institutionala la un numar de 19 obiective, mentinerea ordinii interioare necesara desfasurarii in conditii de normalitate a activitatilor la 6 sali de judecata ale instantelor judecatoresti, 1.283 misiuni de asigurare a pazei si protectiei transportului corespondentei clasificate, in cooperare si sub autoritatea Serviciului Roman de Informatii, in zona de responsabilitate a Directiei Regionale de Informatii Cluj, 156 misiuni de protectie a transporturilor de bunuri si valori apartinand unitatilor de trezorerie si contabilitate publica ale Administratiei Judetene a Finantelor Publice Salaj, precum si 8 misiuni de paza si protectie a transporturilor de produse cu caracter special, in beneficiul propriu.
Activitatea desfasurata de catre structurile inspectoratului, atat in sprijinul populatiei, al comunitatilor, cat si al autoritatilor publice locale, a consolidat pozitia institutiei ca pilon de siguranta si securitate, in cadrul sistemului integrat de mentinere si asigurare a ordinii publice la nivelul judetului Salaj.
La finalul activitatii de evaluare, invitatii au facut aprecieri pozitive cu privire la eficienta activitatilor executate de jandarmii salajeni pe parcursul anului 2019, subliniindu-se necesitatea continuarii executarii cu fermitate, profesionalism si consecventa a misiunilor specifice, potrivit atributiilor prevazute de lege, pentru apararea ordinii de drept si protectia drepturilor si libertatilor cetatenesti, in limita competentelor stabilite prin actele normative ce le reglementeaza activitatea.

Compartimentul Informare, Relatii Publice si cu Publicul

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *