octombrie 4, 2022

Europarlamentarul salajean Daniel Buda a explicat la Zalau cat de important e sa alegem oameni de calitate in Parlamentul European

Europarlamentarul Daniel Buda, care se declara mandru de originile sale salajene, mai exact comuna Romanasi, a participat la sedinta Colegiului Director Judetean al liberalilor din Salaj si a subliniat importanta alegerilor pentru Parlamentul European ce vor avea loc la sfarsitul lunii mai. Si a aratat de ce e important ca salajenii sa aleaga cu responsabilitate cine ii va reprezenta la Bruxelles.

rn

"Am participat la sedinta Colegiului Director Judetean al PNL Salaj, la invitatia presedintelui organizatiei, deputatul Lucian Bode. Ma onoreaza de fiecare data invitatiile venite din Salaj, judetul meu natal, si raspund cu drag pentru ca am posibilitatea de a intra în dialog cu colegii din PNL. Le-am vorbit colegilor salajeni despre importanta alegerilor europarlamentare si de ce este nevoie sa obtinem un scor bun la alegerile din mai.
Acum, înainte de alegerile europarlamentare, atentia este îndreptata mai mult ca oricând asupra a ceea ce se întâmpla în cadrul Parlamentului European. Stiu ca multi se uita la Bucuresti, ca de acolo se da ora exacta. Sa stiti ca, de fapt, ora exacta se da de la Bruxelles. Este foarte important ce oameni trimite România în Parlamentul European, oameni calificati pe domeniile importante, care înteleg ce se discuta în structurile europene si care pot sa-si impuna punctele de vedere care sa avantajeze România. De aceea, este foarte important ca acum sa îi aducem pe cetateni alaturi de noi. De ce sa vina alaturi de noi? Pentru ca noi suntem garantii ca România va fi si de acum înainte respectata în Europa. O spun cu toata responsabilitatea: daca nu era Partidul National Liberal, daca nu era presedintele României, domnul Klaus Iohannis si daca nu era presedintele PNL, domnul Ludovic Orban, care sa faca lobby intens pentru România, tara noastra ar fi fost pierduta. Pentru ca toti oficialii de la Bruxelles se întrebau ce se întâmpla în România, mai este frecventabila România ca tara, mai putem discuta cu cineva în România? Vazând ca cei de la PNL sunt oameni competenti, sigur ca au fost mai indulgenti cu România: am înteles ca aveti o guvernare dezastruoasa, asteptam sa veniti voi la guvernare, ne-au spus. De aceea, este foarte important sa mergem la alegerile europarlamentare pregatiti, sa generam cât mai multi europarlamentari PNL, astfel încât sa fim o forta în Parlamentul European. Facem parte din cea mai puternica familie politica europeana, PPE, care trebuie sa dea presedintele Parlamentului European, presedintele Comisiei Europene", spune Daniel Buda.

rn

Sansa sunt banii de la Uniunea Europeana,
ne trebuie oameni bine pregatiti, sa ii aduca

rn

"De ce este important sa obtinem majoritatea în Parlament ca familie politica? Pentru ca vorbim de fonduri europene, de cum putem sa aducem cât mai multi bani europeni în tara. Zilele acestea am vorbit cu un primar pe care l-am întrebat câti bani guvernamentali a primit anul trecut si câte fonduri europene a atras. A primit 100.000 de euro de la Guvern si a facut proiecte de 8 milioane de euro din fonduri europene. Calculati dumneavoastra ce înseamna pentru o comunitate finantarea guvernamentala în raport cu finantarea europeana. Iar acesti bani sunt dati catre România în urma unor negocieri facute de persoane capabile, informate si respectate de catre partenerii de la Bruxelles. Daca nu trimitem la Bruxelles oameni bine pregatiti si care sa se lupte pentru interesele fiecarui român, putem pierde oportunitati mari de finantare. Sa nu uitam ca România, în urma negocierilor din Comisia pentru Agricultura, este singura tara care primeste subventii mai mari dupa 2020. Avantajele se câstiga pentru România de catre oameni care se lupta pe fiecare decizie care se ia la Bruxelles, asa cum o facem noi, cei din PNL", a fost mesajul transmis de europarlamentarul salajean cu origini in comuna Romanasi, Daniel Buda.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.