Europarlamentarul Daniel Buda: Trebuie să sprijinim Ucraina, dar trebuie să protejăm și fermierii noștri!

Europarlamentarul sălăjean Daniel Buda susține sprijinirea Ucrainei de către forurile europene dar subliniază, în același timp, că este obligatorie protejarea fermierilor. În acest context, sălăjeanul a propus, în Comisia Europeană, extinderea listei pentru produsele care fac obiectul clauzei de salvgardare.

“Comisia propune reînnoirea măsurilor comerciale pentru Ucraina. Având în vedere creșterea semnificativă a importurilor produselor agricole din Ucraina către Uniunea Europeană, am propus o serie de amendamente prin care am adăugat cerealele, semințele oleaginoase, uleiul și mierea la cauza de salvgradare. Inițial, Comisia Europeană a propus ca doar ouăle, zahărul și carnea de pasăre să fie incluse în Regulament.

Este important să se introducă o garanție automată pentru cereale, semințe oleaginoase, ouă, carne de pasăre, zahăr și produse din miere, care este activată dacă cantitățile importate în temeiul prezentului regulament depășesc media aritmetică a cantităților în 2021, 2022 și 2023, prin reintroducerea cotelor tarifare”, spune Daniel Buda.

În plus, europarlamentarul sălăjean a propus modificarea Regulamentului în așa fel încât Comisa să poată lua măsuri în privința oricărui alt produs originar din Ucraina care afectează negativ piața Uniunii sau orice piață a unui stat membru.

“Trebuie să sprijinim Ucraina, dar trebuie să protejăm și fermierii noștri”, a conchis Daniel Buda.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *