Europarlamentarul Cristian Terheș a fost amendat cu 500 de lei

2
723

O amendă de 500 de lei îl aștepta pe europarlamentarul sălăjean Cristian Terheș când a ajuns acasă, la Zalău, la sfârșitul săptămânii trecute. Amenda i-a venit prin poștă, după ce a participat la mitingul anti-covid de la București de acum o săptămână.

Cristian Terheș povestește cum s-a întâmplat:

”Am ajuns sâmbătă acasă, la Zalău, și am descoperit că am primit prin poștă o amendă contravențională de 500 de lei de la Jandarmeria București pentru că pe data de 2 octombrie 2021 am fost la protestul pentru drepturi și libertăți de la București, unde am și vorbit în Piața Universității, ocazie cu care mi-am exprimat <nemulțumirea> cu privire la măsurile aberante impuse de guvernul criminal PNL”, scrie europarlamentarul.

De ce l-au amendat autoritățile?

Cristian Terheș redă și textul amenzii primite.

„A participat activ la manifestația de protest organizată în Piața Universității exprimându-și NEMULȚUMIRILE față de măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 adresând o alocuțiune prin intermediul unui sistem de amplificare sonoră nepurtând mască de protecție și fără a respecta măsurile de protecție individuală totodata organizând un grup de protestatari încălcând astfel art. 1 pct 33 ind 1 din Anexa 3 la HG 931/2021.

Fapta săvârșită este prevăzută de art. 65 lit. k) din Legea 55/2020 și sancționată de art. 66 lit. a) din Legea 55/2020″, se arată în procesul verbal.

Terheș spune că va contesta amenda

Europarlamentarul susține că va contesta amenda și cere să fie contactat și de alți protestatari care au primit amenzi similare, la plic.

” Evident că voi contesta această amendă, împreună cu TOATE actele normative pe care s-a bazat.

Nu e vorba de suma amenzii, ci de faptul că, dacă în România nu mai poți să-ți manifești nici măcar „nemulțumirea” pentru că un guvern PNL corupt, incompetent și criminal îți încalcă drepturi, înseamnă că democrația a murit și s-a instaurat tirania. Or, lupta pentru pentru libertate și democrație e o obligație cetățenească, de aceea vă spun, „nu vă temeți!”, lupta continuă.

Faptul că aceste amenzi date celor care au protestat pentru drepturi și libertăți pe 2 octombrie sunt la ordin politic e evident.

Pentru comparație, la congresul PNL au fost peste 5.000 de oameni într-un spațiu închis, unde s-au încălcat toate normele aberante impuse de propriul lor guvern criminal și anti-național, iar Jandarmeria a amendat partidul cu 10.000 de lei. Repet, a amendat partidul, nu pe cei prezenți. Or, PNL primește subvenții de la stat, deci cu banii românilor și-a plătit amenda.

În același timp, românii care au protestat pe 2 octombrie pentru respectarea drepturilor și libertăților au fost amendați pe capete, unii cu mii de lei, suma totală a amenzilor fiind, din cele declarate chiar de Jandarmeria București, de ordinul zecilor de mii de lei.

Aveți aici cea mai concretă dovadă că PNL e străin și de drepturi și libertăți, dar și de națiune!

Acest guvern PNL criminal, care a dat miliarde de lei mercenarilor din presă să mintă populația la televizor și să justifice încălcarea drepturilor și libertăților oamenilor, va fi aruncat la groapa de gunoi a istoriei, împreună cu Președintele care l-a susținut și miniștrii care l-au populat.

Noi ducem lupta mai departe și vom câștiga, pentru că Adevărul și Dreptatea sunt de partea noastră!”, mai scrie europarlamentarul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.