Europarlamentarii PSD cer dezbatere în plen pentru primirea României în Schengen

Europarlamentarii PSD cer dezbatere în plen pentru primirea României în  Schengen

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță mobilizarea mai multor deputați europeni pentru susținerea primirii României în Schengen.

“Am obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni pentru a chema în plenul Parlamentului European reprezentanții Consiliului UE și Comisiei Europene la o dezbatere cu privire la aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Conform demersului, cele două instituții trebuie să prezinte urgent un calendar de aderare la Schengen și, totodată, să precizeze dacă în luna decembrie, conform solicitării făcute de semnatari, va fi supusă la vot extinderea spațiului european de liberă circulație.

Peste 50 de eurodeputați din toate grupurile politice pro-europene au susținut acest demers important pentru țara noastră, astfel încât este îndeplinit criteriul tehnic pentru ca procedura parlamentară specifică să fie declanșată și, în consecință, să existe o dezbatere în plenul Parlamentului European.

Prin această inițiativă, Parlamentul European demonstrează încă o dată faptul că este instituția europeană care a susținut constant aderarea României la spațiul Schengen.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei din delegația română, precum și celor din alte state membre, din toate grupurile politice, pentru sprijinul oferit. Am demonstrat că pentru interesul României și principiile europene reușim să fim uniți”, sune europarlamentarul social democrat.

România și-a propus să adere la Spațiul Schengen în urmă cu 15 ani, odată cu intrarea în Uniunea Europeană. 

Din acest spațiu de liberă circulație a cetățenilor fac parte 26 de țări, o parte dintre ele membre ale Uniunii Europene și alte patru state partenere (Norvegia, Islanda, Elveția și Lichtenstein).

Autoritățile de la București susțin că România are șanse mari să fie primită în Schengen până la finele acestui an.

About Author

1 Comment

  1. X

    Noi nu avem nevoie de niciun schengen, noi avem nevoie de pensii și salarii la nivel UE, noi nu avem bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *