Eurodeputatul Mircea Diaconu vine maine la Zalau sa-si promoveze ideile pentru renastere culturala

Eurodeputatul Mircea Diaconu  vine maine la Zalau sa-si promoveze ideile pentru renastere culturala

Eurodeputatul independent Mircea Diaconu, cunoscut in egala masura si ca actor de succes, reediteaza turul României, asa cum a facut-o în fiecare an, si va ajunge la Zalau maine, joi 10 mai, pentru a continua sa comunice cu cetatenii, pentru a-si prezenta raportul de activitate de la începutul mandatului în forul legislativ european si pentru a discuta despre cum arata România în Anul Centenarului si al Patrimoniului Cultural European. 

rn

Un alt subiect al discutiilor va fi proiectul europarlamentarului referitor la organizarea unei retele nationale de repere ale civilizatiei spatiului românesc, care sa studieze, sa expuna, sa dezbata si sa promoveze civilizatia româneasca si sa conduca la o adevarata "Renastere culturala" a tarii, rezultata în urma unui discurs istoric si identitar obiectiv, documentat, lipsit de complexe sau constrângeri politice, dupa cum reiese din prezentarea pe care o face evenimentului
Întâlnirea cu salajenii va avea loc la cafeneaua Dolce Aria (Piata Iuliu Maniu, nr. 4-6, Cladirea Transilvania), maine la ora 14.00.

rn

Parcursul politic postrevolutionar
al actorului din "Buletin de Bucuresti"

rn

Mircea Diaconu, nascut pe 24 decembrie 1949, Vladesti, Arges, este actor, om politic si profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale din Bucuresti. A fost director al Teatrului "Nottara" din Bucuresti; a fost membru în Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pâna în 2004, din partea PD; a fost senator din partea PNL din 2008 si europarlamentar independent începând cu 2014.
A devenit foarte cunoscut dupa ce a jucat rolul principal in filmul de comedie de mare suces "Buletin de Bucuresti", in 1983, alaturi de Catrinel Dumitrescu, Mircea Diaconu, Draga Olteanu-Matei si Octavian Cotescu.
Subiectul filmului îl reprezinta încercarile unei fete proaspat absolvente de facultate (Catrinel Dumitrescu) de a obtine un buletin de Bucuresti, care i-ar permite sa ramâna în capitala. Ea încheie o casatorie de forma cu taximetristul Radu (Mircea Diaconu). Lucrurile se complica odata cu aparitia parintilor fetei.
Filmul "Casatorie cu repetitie" (1985) este o continuare a filmului "Buletin de Bucuresti". Aventura continua si savuroasa comedie are un happy end.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *