Luna octombrie s-a încheiat la Instituția Prefectului Sălaj cu vizita de lucru a eurodeputatei Corina Crețu, fost comisar european pentru Politică Regională.

Prefectul Dari Toma, alături de subprefecții Florin Florian și Adriana Sabou, au primit-o cu flori pe sălăjeanca interesată de derularea proiectelor de investiții prin fonduri europene accesate pe diferite linii de finanțare. La discuții a participat și primarul municipiului, Ionel Ciunt, invitat fiind datorită numărului mare de proiecte pe care administrația locală le-a implementat sau sunt în curs de implementare.

Corina Crețu a dorit să afle dacă se întâmpină dificultăți în diferitele etape de implementare, au discutat despre noul exercițiu financiar, dar și pentru a găsi împreună cu autoritățile locale soluții eficiente pentru absorbția cât mai multor fonduri europene.

”Am ajuns la Zalău, pentru o vizită de lucru la care am avut onoarea să discut aplicat despre cele mai importante proiecte ale județului Sălaj cu Prefectul județului, Toma Dari, subprefecții Adriana Sabou și Florin Florian, cât și cu primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Despre strategia pe care administrația locală a adoptat-o în ultimii ani nu am decât cuvinte de laudă, chiar din funcția de Comisar european pentru Politica Regională având multe vizite aici, în cadrul întâlnirilor organizate pentru identificarea unor soluții care să conducă la accelerarea ritmului de implementare a proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și a simplificării procedurilor, în vederea unei mai bune absorbții de bani europeni. Am convingerea că și în actualul exercițiu bugetar județul Sălaj și Ardealul se vor clasa în topul celor mai performante strategii de implementare a proiectelor cu fonduri europene și voi contribui cu toată expertiza și experiența mea pentru îndeplinirea acestui deziderat!”, a precizat Corina Crețu după întâlnire.

Totodată, eurodeputata a lăudat Regiunea Nord-Vest care a fost regiunea „campioană” în absorbția fondurilor alocate prin FEDR în cadrul Programului Operațional Regional încă din perioada de programare 2007-2013, ajungând la un grad de absorbție de până la 90%, adică 407 milioane euro din cele 452 de milioane euro alocate.

Vizita Corinei Crețu în județul Sălaj s-a încheiat la Traniș, satul natal al tatălui, profesorul Traian Crețu. Fiind și Luminația, eurodeputatul a vizitat mormântul tatălui și a subliniat, ca de fiecare dată când ajunge aici, dată dragostea sa pentru Sălaj.

”Județul Sălaj are o însemnătate specială pentru mine; mi-am petrecut copilăria aici, în satul Traniș, comuna natală a tatălui meu, Năpradea. O parte din inima mea a fost și va rămâne mereu pe aceste meleaguri, considerând că aparțin în mare parte acestor meleaguri. Dumnezeu să te odihnească, Tata! Te iubim mult”, a publicat Corina Crețu pe pagina sa oficială.