octombrie 5, 2022

Eugen Preda, pus in libertate

Eugen Preda a fost pus in libertate, luni, de Judecatoria Sectorului 6, in legatura cu incidentul de la mall Plaza Romania, instanta respingand cererea procurorilor de arestare preventiva a acestuia, decizia putand fi atacata cu recurs.
Procurorii au atacat cu recurs decizia de cercetare in libertate. Dupa pronuntarea instantei, Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, a sustinut, luni, ca decizia este “normala”. De asemenea, Adrian Preda a adaugat ca fratele sau va face sport in continuare.
Potrivit lui Adrian Preda, fratele sau ar fi fost batut de angajati ai firmei de paza BGS dupa ce l-ar fi incatusat. Scandalul a pornit de la un loc de parcare, despre care fratele lui Eugen Preda spune ca “treaba” era rezolvata si pentru care nu era niciun fel de problema. El a mai spus ca patronul firmei de paza BGS, Bogdan Oprea, ar fi inceput scandalul dupa ce l-ar fi lovit pe Eugen Preda, moment in care si ceilalti angajati ai BGS prezenti la fata locului ar fi sarit “pentru Oprea”.
Unul dintre avocatii lui Eugen Preda, Ciprian Soldea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, intrebat fiind despre probele aduse de procurori pentru sustinerea cererii de arestare preventiva, ca acestia nu au adus inregistrarile video din mall-ul Plaza Romania din seara incidentului. In opinia avocatului, aceste inregistrari video erau o proba directa si foarte importana pentru a afla ce s-a intamplat in seara incidentului. In cazul celorlati trei, Andrei Badula Cristian, Marian Scarlat si Petre Pascu, instanta a decis, duminica, cercetarea in libertate. Cauza referitoare la Andrei Udrea a fost disjunsa, procesul urmand sa aiba loc, marti, la Judecatoria Sectorului 6.
Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat, luni, ca a dispus Corpului de control al ministerului sa faca o ancheta la Clubul Dinamo din Brasov, in urma incidentului de la mall-ul Plaza din Capitala, in care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului si agent de politie. Din dispozitia ministrului de Interne, Dan Nica, Corpul de Control al MAI a inceput o verificare interna atat la Clubul Sportiv Dinamo, cat si la Dinamo Brasov, informeaza, luni, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Eugen Preda, implicat in bataia de simbata seara, de la Mall-ul Plaza Romania, si-a dat demisia din functia de subofiter angajat la Clubul Sportiv Dinamo Brasov, subordonat Ministerului Administratiei si Internelor, a declarat luni Constantin Luca, comandantul clubului Dinamo Brasov.
Reprezentanta Anchor Grup SA, Marilena Brinzan, a declarat, luni, ca incidentul de sambata, din Plaza Romania, a fost rezolvat in mai putin de cinci minute de catre reprezentantii firmei de paza, “care au actionat conform procedurilor”. Branzan a sustinut ca un incident similar a avut loc anul trecut, iar prima masura luata de catre managementul mall-ului a fost schimbarea firmei de paza.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.