Eugen Preda, protagonistul scandalului de sambata seara de la mall-ul bucurestean Plaza Romania, retinut in urma unei batai cu angajatii firmei de paza BGS, este sportiv al clubului Dinamo Brasov si este agent de politie, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, Marcel Popescu, seful clubului Dinamo.
Chestorul Popescu, comandant al clubului Dinamo Bucuresti a carui filiala este clubul sportiv Dinamo Brasov, a declarat ca regula clubului Dinamo este ca sportivii legitimati sa fie incadrati si in structurile Politiei, in functie de studii. „Am discutat cu Constantin Luca (presedintele Dinamo Brasov, n. r.) pentru ca Dinamo Brasov este o structura independenta in cadrul clubului nostru si dansul mi-a spus ca Preda se afla in Bucuresti pentru pregatire, el antrenandu-se pentru competitiile internationale la care urma sa participe”, a declarat Popescu. El a mai spus ca, in functie de rezultatele anchetei politiei, Preda risca sa fie sanctionat pentru implicarea sa in scandalul de la Plaza Romania.
„Trebuie sa vedem rezultatele anchetei judiciare si, daca se va stabili ca este vinovat, Preda risca sa fie sanctionat si pe linie sportiva. Nu va pot spune acum care va fi sanctiunea, pentru ca totul depinde de ancheta. Oricum, am inteles ca si Politia verifica acum daca agentii de paza de la BGS au actionat conform standardelor. S-ar putea ca vina sa nu fie exclusiv a lui Preda, si atunci nu putem sparge toate oalele in capul lui”, a mai spus Marcel Popescu. Popescu a mai spus ca Preda este un sportiv important al clubului Dinamo Brasov, fiind campion national la lupte libere, categoria 120 de kilograme, si campion mondial la wu-shu.
Cereri de arestare preventiva respinse pentru trei dintre cei implicati in scandalul de la Plaza
Instanta judecatoriei sectorului 6 a respins, duminica noapte, cererea procurorilor privind arestarea preventiva a trei dintre cei implicati in conflictul cu agenti de paza ai BGS de la Plaza Romania, iar in cazul lui Eugen Preda, o decizie este asteptata in cursul zilei de luni.
Prin urmare, cei trei sunt liberi, intrucat mandatele de retinere le expirasera deja. Mandatul lui Eugen Preda a fost emis mai tarziu, intrucat acesta a necesitat mai intai ingrijiri medicale.

Pentru o a cincea persoana implicata in scandal, care nu a fost inca retinuta, instanta urmeaza sa se pronunte in 24 februarie, intr-un dosar disjuns. Imediat dupa anuntarea solutiei, procurorul de sedinta prezent in sala a anuntat ca Parchetul va ataca cu recurs decizia innstantei. Cele trei persoane carora le expirasera mandatele de retinere au asteptat, alaturi de cei apropiati, in fata sediului Judecatoriei sectorului 6, decizia instantei. Eugen Preda, al carui mandat de retinere era inca valabil, s-a aflat in sala de judecata. Pe durata deliberarilor, sediul judecatoriei a fost pazit de forte ale Serviciului de Politie pentru Interventie Rapida – SPIR si de echipaje ale Jandarmeriei. Eugen Preda inca era, duminica dimineata, internat sub paza la unitatea de primiri urgente a spitalului Municipal din Capitala. Acesta a suferit, in urma bataii cu angajatii BGS, un traumatism cranio-cerebral si o contuzie toraco-abdominala, dar, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei medicale, Ama Oproiu, viata lui Preda nu era in pericol.