Asa cum apreciam inca din titlul de ieri, partida de la Zalau dintre FC Zalau si Avantul Reghin a fost de foarte slaba calitate. Pana in minutul 31 pe teren nu s-a intamplat aproape nimic, cu exceptia unor faulturi usoare de joc si cateva auturi, prilej de a asigura „oarice” diversitate pe gazonul verde. Prima trezire a tribunelor s-a produs in minutul amintit, o minge a ajuns in careul echipei vizitatoare, dar Gigi Gorga nu a stiut ce sa faca cu obiectul muncii-mingea, spectatorii oprindu-se din mancatul semintelor. Un minut mai tarziu, trezirea afost de-a binelea, la gafele in lant ale unei aparari zalauane atipite si impleticite de Razvan Bucin , care a si deschis scorul. Asadar, in fata „lanternei rosii”, cand se preconiza un scor fluviu si garantia castigarii celor trei puncte puse in joc, surpriza se profila , chiar daca ,inca, nimeni nu credea. Ultimele minute ale primei reprize a fost punctata cu 4 cornere in favoarea zalauanilor, dar s-au dovedit simple „palpairi” ale unui foc de paie, pentru ca atacul era doar la nivelul visului pierdut.
Repriza a doua a fost mai mult pigmentata de sustinerea unei voci feminine din tribune, care-i incuraja pe jucatori cu expresii de genul”hai Vladut”,”bine Giuli”, „ia-l Nita”,”hai ca se poate Podina”, „centreaza Spidi” etc, dar si cu vorbe de duh la adresa arbitrilor. In rest, cornerre fara rezultat, cartonase galbene pentru gesturi puerile si autogolul de chinograma a jucatorului Bucin, pe care spectatorii sperau sa nu-l schimbe antrenorul, pentru ca, ziceau ei, numai el poate da goluri.
Daca in meciul cu ultima clasata zalauanii s-au descurcat greu, se pune intrebarea ce va fi in etapa viitoare la Sibiu, unde va intalni una dintre cele mai bune echipe ale seriei? Vointa Sibiu este pe locul II, la egalitate de puncte cu liderul Bihorul Beius, dar cu putine goluri marcate, doar 8 in 7 etape.In schimb „straluceste” in aparare, primind doar 3 goluri.
Sa avem incredere ca poate la Sibiu le va prii zalauanilor aerul ozonat al Cibinului si-si vor spala pacatele fata de finantatori si spectatorii care vedeau in FC Zalau candidata sigura la promovarea din vara viitoare.