decembrie 6, 2022

Ești militar? Ce ai și ce nu ai voie să postezi pe rețelele sociale

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), personalul militar și civil din minister răspunde individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online, acesta fiind considerat spațiu public. Cu toate acestea, ca reprezentanți ai ministerului, există anumite îngrădiri cu privire la ce pot sau nu posta pe rețelele sociale angajații din structurile MApN.

Astfel, opiniile personale postate pe conturile individuale ale personalului din cadrul MApN, deschise în nume propriu pe rețelele sociale, nu reprezintă punctul de vedere al instituției militare. Cu toate acestea, postările personale, inclusiv mesajele și comentariile, nu trebuie să aducă prejudicii de imagine MApN și se fac în condițiile respectării normelor de comportament și obligațiilor personalului militar și civil, astfel cum sunt prevăzute de legi și regulamentele interne.

” În mediul online, personalului MApN îi este interzis: să folosească rețelele sociale pe timpul îndeplinirii misiunilor ordonate, a căror desfășurare poate fi periclitată de conținutul postărilor efectuate, expunând personalul participant unor riscuri de securitate; să facă propagandă politică prin orice mijloace în favoarea partidelor politice, oamenilor politici sau candidaților independenți pentru funcții publice; să susțină organizațiile și grupurile extremiste, ale căror programe și activități contravin legislației naționale și normelor europene, prin promovarea discriminării de orice tip și încurajarea comportamentelor antisociale; să exprime opinii contrare intereselor României și ale Armatei României; să susțină culte religioase ale căror activități, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, încalcă bunele moravuri sau afectează prestigiul profesiei militare și exercitarea acesteia; să susțină participarea la demonstrații, mitinguri, procesiuni sau întruniri cu caracter politic sau sindical”, informează MApN.

Precizările ministerului vin după semnalarea în presa centrală a situației unui cadru MApN care distribuie în online teorii ale conspirației și mesaje anti NATO.

1 thought on “Ești militar? Ce ai și ce nu ai voie să postezi pe rețelele sociale

  1. Militarii nu au voie să posteze că președintele american care a bombardat Iraq-ul este criminal de război dar, fostul președinte american Trump are voie, eu l-am văzut la TV !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *