septembrie 30, 2022

Este skateboarding-ul un sport? Iată ce beneficii are

Mai mult decât un sport, skateboardingul este în primul rând un stil de viață. Cu toate acestea, ca sport aduce cu sine nenumărate beneficii de care se pot bucura atât adulții cât și copiii, indiferent de vârstă. Skateboasrding-ul nu are o limită și puteți progresa trepatat sau îl puteți utiliza ca mijloc de deplasare, exact cum faceți și cu bicicleta.

Pentru unii, un skateboard sau un longboard reprezintă și oferă o identitate, un grup social și o ieșire creativă de neînlocuit. Deși mulți oameni consideră că este un sport periculos și provocator, realitatea este că aduce cu sine multe beneficii pentru sănătate asociate practicii sale.

Skateboardingul este de echilibru la viteze mari, care necesită multă practică. Trebuie doar să vă asigurați că aveți echipamentul potrivit pentru a vă proteja împotriva rănilor și a vă atinge obiectivele. Distracția oferită de skateboarding este mult mai mare decât durerea implicată.

Care sunt avantajele skateboardingului ?

1. Distracție

În primul rând, dacă căutați ceva distractiv de făcut în viața voastră, atunci nu ezitați o secundă să vă dedicați skateboardingului. Trebuie să luați în considerare faptul că, la fel ca multe alte sporturi,  practicarea acestui sport este o sursă importantă de distracție și timp de calitate. Combinația de viteză, petrecerea cu prietenii și ieșirea afară pentru a vă bucura de oraș este o fuziune perfectă. În mod similar, completarea câtorva trucuri ajută și la creșterea încrederii în sine și oferă un sentiment imens de satisfacție.

2. Relaxare

Stresul este unul dintre cele mai rele lucruri cu care o persoană trebuie să se confrunte în fiecare zi. Deși este adevărat că marea majoritate a activităților fizice sunt bune pentru ameliorarea anxietății, în acest caz este deosebit de relevantă. Și este că skateboardingul este o activitate deosebit de bună pentru a reduce stresul și vă poate ajuta să vă goliți mintea. Și se pare că vă permite să puneți lucrurile în perspectivă și să simțiți că aveți mai mult control asupra altor aspecte ale vieții voastre. De asemenea, acest sport este o resursă excelentă pentru a vă concentra complet pe ceea ce faceți. Pe lângă reducerea stresului, acest lucru creează încredere. Prin urmare, nu ezitați să faceți skateboard pentru a vă simți mai relaxat. Cu siguranță veți observa câte dintre problemele pe care le aveți sunt reduse sau dispar complet!

3. Stare fizică generală

Ca orice alt sport, skateboardingul îmbunătățește forma fizică a corpului și ajută la arderea caloriilor. Fără nici o îndoială, este o activitate ideală pentru a pierde în greutate și pentru a vă menține într-o formă fizică bună. De fapt, este un exercițiu de culturism complet, deoarece atunci când patinezi, angajezi o mulțime de grupe musculare. Deși nu este la fel de eficient ca alergarea, trebuie să știți că  practicarea skateboardingului consumă mult mai multe calorii decât majoritatea celorlalte activități fizice. Așadar, nu ezitați să îl introduceți în rutina dumneavoastră de antrenament dacă scopul este să scăpați kilogramele în plus.

Longboard – oferte & idei

4. Îmbunătățește echilibrul

În al patrulea rând, ar trebui să știți că un alt mare avantaj pe care îl dezvoltă cei ce practică skateboarding este acela de a avea un bun simț al echilibrului. Explicația este simplă: practica regulată îmbunătățește echilibrul, deoarece mușchii devin mai puternici datorită diferitelor poziții și exerciții care nu sunt efectuate în mod normal în activitățile zilnice.

5. Dezvoltă coordonarea

Dezvoltarea coordonării este cea mai importantă abilitate de care aveți nevoie pentru a excela în acest sport și se îmbunătățește doar cu timpul. După cum vă puteți imagina, practicarea skateboardingului necesită o coordonare excelentă între brațe, picioare, picioare și ochi. Înainte de a încheia, este demn de remarcat faptul că  astăzi este unul dintre cele mai populare sporturi în rândul oamenilor de toate vârstele. Mulți sportivi care consideră skateboardingul periculos au descoperit și au profitat de nenumăratele beneficii pe care le poate oferi skateboardingul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.