Senatorul salajean Cristian Lungu a oprit ideologia de gen in scolile din Romania

Zalauanul Vasile Cristian Lungu, senator PMP, a introdus interdictia ca in scoli sa se faca referiri cu scopul de a ” raspandi teoria sau opinia identitatii de gen” care accepta diferenta intre genul si sexul biologic al unei persoane.
Proiectul a trecut cu 81 voturi de voturi ” pentru” , 22 ” impotriva” si 27 de abtineri. UDMR a votat impotriva.
Initiatorul amendamentului care a trecut de Senat, for decizional, senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu, a explicat ca a dorit sa interzica posibilitatea ca un copil sa fie lasat sa-si aleaga singur genul indiferent de sexul biologic cu care s-a nascut. Senatorul a indicat ca teoria pe care vrea sa o interzica in scoli este ca poate exista si un ” gen fluid” : o persoana sa sustina in fiecare zi ca are un alt gen – azi masculin, maine feminin. Exista, a mentionat senatorul, zeci de genuri inventate de sustinatorii acestei ideologii, prin care o persoana ar putea sa-si aleaga genul.
Amendamentul votat marti, 16 iunie 2020, prevede ca articolul 7 din Legea educatiei se modifica, la aliniatul (1), prin adaugarea urmatoarelor prevederi:
Art. 7 – (1) In unitatile, in institutiile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale, inclusiv in unitatile care ofera educatie extrascolara, sunt interzise: (…)
e) activitatile in vederea raspandirii teoriei sau opiniei identitatiide gen, inteleasa ca teoria sau opinia ca genul este un concept diferit de sexul biologic si ca cele doua nu sunt intotdeauna aceleasi.
” Conform acestei ideologii sau teorii, genul unei persoane este un concept diferit de sexul biologic si cele doua nu sunt intotdeauna aceleasi. Deci, sexul biologic dobândit la nastere nu ar trebui sa eticheteze persoanele drept “femeie” sau “barbat” , ci fiecare dintre copii ar trebui sa isi aleaga dintre zecile de tipuri de gen inventate de sustinatorii acestei teorii in functie de preferinta personala. Ideologia de gen clameaza, asadar, ca ” genul” unui copil nu trebuie sa corespunda neaparat sexului biologic.
Cu alte cuvinte, potrivit teoriei de gen, daca un copil este nascut cu organe sexuale masculine nu inseamna neaparat ca el este baiat, ci poate sa fie din punct de vedere al „sexului” baiat, dar din punct de vedere al „genului” fata sau sa aiba un gen fluid (o zi fata, o zi baiat s.a.m.d.). Asadar, fiecare copil poate sa isi aleaga genul si sa fie: barbat sau femeie, fara ca sexul biologic sa conteze, iar simpla clamare a unui gen (neurmata de nici un fel de operatie de schimbare de sex biologic), ar fi trebuit acceptata de societate si de institutiile statului in sensul preschimbarii actelor de identitate conform genului si nu sexului biologic.
Consecintele practice in scolile din România ar fi fost dezastruoase. Am fi avut elevi nascuti baieti, care ar fi participat in competitii sportive rezervate doar fetelor sau posibilitatea acestor baieti sa utilizeze toaletele si dusurile fetelor.
O data cu aparitia ideologiei de gen in România, fenomenul prozelitismului, pe baza teoriei/ideologiei de gen, a devenit un pericol real in sistemul de invatamânt, pt. ca multe ONG-uri patrund in scoli si predau aceasta teorie elevilor din România.
Teoria de gen este ceva nu doar la moda, ci este si ceva radical si extrem; este pur si simplu o teorie complet lipsita de baza stiintifica si care nu intruneste consensul comunitatii academice. Este la fel de stiintifica precum Teoria Pamântului Plat” , spune Senatorul PMP Cristian Lungu.

Cine este Vasile Cristian Lungu

Senatorul a absolvit Seminarului Teologic din Zalau si este licentiat in Psihologie Speciala in SUA, la Loyola University.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *