septembrie 28, 2023

O femeie care a căzut pe partea carosabilă, între mașini, după ce a traversat strada prin loc nepermis, a fost salvată de un pompier zălăuan aflat în timpul liber.

Incidentul a avut loc joi după amiaza, pe bulevardul Mihai Viteazul, în fața școlii Simion Bărnuțiu din municipiu. Femeia, de aproximativ 60 de ani, a încercat să traverseze în fugă, prin loc nepermis, s-a dezechilibrat, iar căzătura i-a produs mai multe leziuni. Deși conștientă, aceasta acuza dureri puternice în zona capului. Norocul femeii a făcut ca, în coloana de mașini oprită la fața locului, să se afle și un pompier, care i-a acordat imediat primul ajutor.

Maistrul militar Adrian Deac era în timpul liber și se îndrepta spre casă când a observat că în trafic se formase o coloană de autoturisme, iar o femeie se afla întinsă pe marginea carosabilului.

Fără să stea pe gânduri, salvatorul a ajuns la victima rănită, a luat telefonul unei persoane care sunase deja la 112 şi a oferit colegilor săi informaţii preţioase, la faţa locului fiind trimis de urgenţă un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. În tot acest timp, pompierul a vorbit permanent cu victima, a încurajat-o şi a imobilizat-o cu atenţie pentru a nu-i provoca leziuni suplimentare.

Echipajul de terapie intensivă mobilă a preluat persoana rănită care a fost transportată la Upu Smurd Zalău.

“Când am auzit-o că respiră…nu știu cum să vă explic, am avut un sentiment de ușurare. Am vorbit permanent cu ea, până au sosit colegii mei. Am încurajat-o, spunându-i că totul va fi bine și că vor ajunge rapid aici”, spune pompierul salvator.

Deși Adrian Deac consideră că și-a făcut doar datoria, a demonstrat multă responsabilitate, empatie și spirit civic, iar pentru asta merită apreciat. Felicitări!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut