Eroii Revoluției, comemorați la Zalău

3
178

În fiecare an, în data de 21 decembrie, este marcată Ziua Memoriei Victimelor Comunismului din România, iar în 22 decembrie, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

Se împlinesc, anul acesta, 31 de ani de la Revoluția din 1989, evenimentul care a schimbat istoria și viețile românilor. Momentul a fost marcat la Zalău în cadru restrâns, fără spectatori, în prezența oficialităților locale și județene.

„Avem datoria să-i omagiem astăzi, pe toți cei care au pus libertatea mai presus de propria viață, pentru ca România să renască. Pe cei care au crezut în forța libertății, în vremurile în care, a avea dreptul să vorbești, să crezi, sau să te împotrivești nedreptăților zilnice, însemna nu doar un act suprem de curaj, ci o adevărată nebunie. Avem datoria, să le fim recunoscători și să le păstrăm vie memoria. Românii au ales atunci un drum pe care și l-au dorit ireversibil, în respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, apartenența la NATO și UE, economie de piață și alegeri libere. Astăzi, avem 31 de ani de la Revoluție și în mod logic, trebuie să facem un bilanț: cum s-a schimbat România în această perioadă, cum stăm cu democrația, cât de puternice și cât de mature sunt instituțiile statului, cum a evoluat în general țara, cum trăiesc oamenii simpli? Destinul unui popor, este legat de suma alegerilor pe care acesta le face în cursul istoriei. Punctul de plecare pentru renașterea unui popor sunt valorile umane, ale persoanei, împreună cu valorile creştine. Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei căzuţi pentru Libertate, Democraţie şi Dreptate!”, a fost mesajul prefectului Virgil Țurcaș.

„Cinstim astăzi memoria martirilor Revoluției Române de la 1989, care prin jertfa și sacrificiul lor au eliberat România de sub dictatura comunistă și au schimbat cursul istoric al țării. Avem responsabilitatea și datoria de a apăra drepturile, libertățile și valorile pentru care eroii Revoluției Române au luptat în decembrie 1989. Odihnă veșnică eroilor-martiri și multă sănătate luptătorilor care au contribuit la victoria Revoluţiei!”, a transmis președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

3 COMENTARII

  1. Nuuuu! Greșiti !!! Eroi nu sunt cei ce au făcut revoluție!!! Eroi sunt cei care-au condus aceasta tara timp de 31 de ani! Aceștia trebuie “omagiati”, “cinstiti”, “lăudați”! Bate-iar bunul Dumnezeu!!!

  2. Evident, privilegiații au de ce să comemoreze, în regimul socialist nu pupau ei salarii faraonice și pensii speciale nerușinste si sfidătoare. Evident, publicul a lipsit, noi nu avem ce comemora, dimpotrivă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.