Eroii din decembrie 1989, pomeniti la Catedrala Patriarhala si trei zile in toate bisericile

Ierarhi, preoti si diaconi vor inalta rugaciuni de pomenire, incepand de luni, timp de trei zile, la cimitirele, monumentele si troitele inchinate eroilor din decembrie 1989 din intreaga tara, o slujba urmand sa aiba loc, marti, la Catedrala Patriarhala din Capitala, dupa Sfanta Liturghie.
Potrivit Patriarhiei Romane, incepand de luni, timp de trei zile, la cimitirele, monumentele si troitele inchinate eroilor din decembrie 1989 din intreaga tara, ierarhi, preoti si diaconi vor inalta rugaciuni de pomenire a celor care in urma cu douazeci de ani si-au dat viata pentru libertatea, credinta si demnitatea poporului roman.
In Bucuresti, slujbe de pomenire vor fi oficiate la biserica si troita din cimitirul Eroilor Tineri, la troitele de la Piata Universitatii si Piata Romana, la Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revolutiei, la Radio si Televiziune, la Monumentul Eroilor Jandarmi – Aeroportul “Henri Coanda”, precum si in alte locuri in care ei si-au jertfit viata.
La Catedrala Patriarhala va fi oficiata o slujba de pomenire a eroilor marti, incepand cu ora 12.00, dupa Sfanta Liturghie.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *