Şerban Huidu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de inchisoare cu suspendare

  0
  16

  Fostul realizator TV Şerban Huidu, trimis in judecată pentru ucidere din culpă in urma accidentului soldat cu trei morţi, a fost condamnat, azi, de Judecătoria Braşov, la doi ani şi şase luni de inchisoare cu suspendare. Magistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate de inchisoare cu suspendare, şi un termen de incercare de patru ani şi şase luni.De asemenea, potrivit instanţei, Huidu este obligat la plata cheltuielilor de judecată de 300 de lei şi urmează să i se restituie autoturismul implicat in accidentul petrecut in 16 octombrie 2011, in apropierea localităţii braşovene Timişul de Sus.
  In schimb, autoturismul Dacia Logan in care se aflau cele trei victime ale lui Huidu va rămane in custodia anchetatorilor ca mijloc de probă la dosar.
  Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă, putand fi atacată in termen de zece zile de la comunicare. Şerban Huidu nu a fost prezent, vineri, la Judecătoria Braşov, fiind reprezentat de către avocatul său, Ioan Manjina.
  La procesul de la Judecătoria Braşov au fost prezenţi fiul şi soţia lui Ştefan Lungu Balogh, una dintre cele trei victime.
  La primul termen al procesului in care este judecat pentru ucidere din culpă, Şerban Huidu le-a spus magistraţilor, la mijlocul săptămanii trecute, că nu ştie cum a ajuns cu maşina pe contrasens, că ii pare foarte rău pentru tragedie şi că işi asumă responsabilitatea, in timp ce familiile victimelor au cerut ca acesta să fie condamnat la inchisoare cu executare.
  Atat procurorii, cat şi avocaţii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la inchisoare cu executare, in timp ce avocaţii fostului realizator TV au solicitat circumstanţe atenunante şi o pedeapsă neprivativă de libertate.
  Avocatul lui Huidu, Ioan Minjina, a spus in faţa instanţei că raportul de expertiză al maşinii lui Huidu nu precizează faptul că acesta a ajuns pe contrasens din cauza vitezei, şi nici a condiţiilor de trafic, prin urmare nu se pot determina cauzele pătrunderii pe contrasens.
  Cel de-al doilea avocat al lui Huidu, Florin Şurghie, a spus că la producerea accidentului a contribuit şi Administraţia Naţională a Drumurilor, care „nu a configurat corect curbele, determinad şoferii să iasă in decor sau să intre pe contrasens”.
  El le-a solicitat judecătorilor să ţină cont şi de comportamentul pe care l-a avut Huidu după producerea accidentului, care s-a retras din viaţa publică, iar in acelaşi timp a trimis bani familiei Balogh (intr-un cont care ulterior a fost inchis, iar banii refuzaţi) şi a incercat să ia legătură cu fiica Magdei Drăghici şi chiar să ii deschidă o fundaţie, insă aceasta a refuzat.
  Fiul uneia dintre victime, Mircea Balogh, i-a reproşat lui Huidu că nu a avut disponibilitatea să ofere despăgubiri, virand banii intr-un cont inchis şi că nu i-a făcut nicio vizită la domiciliu, aşa cum a susţinut avocatul său.
  Huidu i-a răspuns că a vrut să ii viziteze, dar că nu i-a găsit acasă, iar ulterior s-au intalnit intr-o altă locaţie, impreună cu avocaţii.
  La termenul de joia trecută, instanţa a decis disjungerea cauzelor, penal şi civil, urmand ca dosarul civil privind daunele de peste 800.000 de euro cerute de familiile victimelor să fie judecat in 20 septembrie.
  In ceea ce priveşte latura penală, primul termen s-a judecat, după o pauză de aproximativ 30 de minute, timp in care Huidu, familiile victimelor şi avocaţii acestora au rămas in sală.
  La primul termen al procesului, care a avut loc la Judecătoria Braşov, soţia şi fiul uneia dintre victime, Ştefan Lungu Balogh, au cerut daune in valoare totală de 400.000 de euro. Soţia şi fiul lui Ştefan Lungu Balogh s-au constituit părţi civile diferite in acest proces, cerand fiecare, drept daune morale, cate 200.000 de euro. De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Drăgici, a solicitat ca fostul realizator TV să ii acorde daune morale şi materiale de 400.000 de euro.
  La jumătatea lunii mai, Şerban Huidu a fost trimis in judecată pentru ucidere din culpă, in urma accidentului soldat cu trei morţi produs in octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.
  In urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, intr-o zonă in care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in maşină impreună cu soţia sa, cu cei doi copii in varstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.
  Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, in condiţiile in care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens.
  „Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat in momentul in care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului”, potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, in 23 martie 2012, Parchetului.
  Expertiza stabileşte că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Şerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, in timp ce şoferul celeilalte maşini implicate in accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a tăiat curba, maşina vedetei TV apărandu-i brusc in faţă. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.
  După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legişti au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Braşov concluziile expertizei in cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă in 16 octombrie 2011 cand a produs accidentul rutier din Timişul de Sus.
  In 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Şerban Huidu a anunţat că nu va mai prezenta emisiunea „Cronica Carcotaşilor” de la Prima TV şi că se retrage din viaţa publică.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

  Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

  Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.