decembrie 9, 2022

Episcopul Australiei și al Noii Zeelande i-a intors episcopului Petroniu vizita din primăvară pe continentul cangurilor

Duminică, 1 noiembrie, a ajuns într-o vizită “de lucru” la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae de pe strada Crasnei episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, preotul Mihail. La slujba de la biserica de pe strada Crasnei a fost prezent și episcopul Sălajului, Petroniu.
Pe site-ul Episcopiei Sălaj se motivează vizita pe care episcopul Australiei a făcut-o în Zalău. “Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande a fost înființată la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin aprobarea Sfântului Sinod, la 23 octombrie 2007. Sediul Episcopiei este în orașul Melbourne, statul Victoria, Australia. Primul Episcop al nou înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande este chiar Preasfințitul Părinte Mihail Filimon. Alegerea sa a avut loc în ședința Sfântului Sinod din 5 martie 2008, fiind hirotonit întru Arhiereu la 20 aprilie 2008. Nu putem să nu remarcăm faptul că Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande și Episcopia Sălajului sunt două Eparhii care s-au născut în același timp, urmând același parcurs. Ambele Eparhii au luat ființă în cadrul ședințelor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din luna octombrie a anului 2007. De asemenea, cei doi Ierarhi, Preasfințitul Părinte Petroniu și Preasfințitul Părinte Mihail au fost aleși ca păstori ai acestor Eparhii în aceeași zi, 5 martie 2008”, se arată pe site-ul Episcopiei Sălaj. stop_coloana Preasfințitul Părinte Mihail a vizitat mai multe biserici, însoțit de către Preasfințitul Părinte Petroniu. A vizitat vineri biserica Sfântul Prooroc Daniel din Jibou, iar în cursul zilei de sâmbătă trei biserici din Șimleu Silvaniei. De asemenea, cei doi Ierarhi au vizitat și Mănăstirea Bic, aflată la marginea orașului Șimleu Silvaniei și biserica Nașterea Maicii Domnului din Zalău, se mai iarată pe site-ul Episcopiei Sălaj.
Episcopul Sălajului, Petroniu, a fost și el în vizită în Australia. Pe 26 aprilie, Petroniu a săvârșit alături de Părintele Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande, Sfânta Liturghie în biserica “Sfântul Ignatie Teoforul” din orașul Auckland, Noua Zeelandă. Alături de cei doi episcopi, au mai participat la slujbă și preotul Ionuț Pop, consilierul economic al Episcopiei Sălajului, și protopopul Mihai Mircea Corpodean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *