Enigma promisiunilor este usor de dezlegat; sunt gogosi proaspete

Enigma promisiunilor  este usor de dezlegat; sunt gogosi proaspete

Oricine ce ar zice, partidele ajung la guvernare vanzand gogosi, cu promisiuni neonorate, prin manipulare. Trist este ca multi dintre votanti nu pot deosebi minciuna de adevar, hotia de cinste, onestitatea de ipocrizie. Dar asta este. Si cel mai trist este ca minciuna vine la pachet cu prostia, cum a venit acum. 

Interesat fiind de agricultura, am observat ca actualul ministru al Agriculturii si totodata bufonul involuntar al Guvernului, Petru Daea, se lauda ca el a “inventat gaura la macaroana”, sau altfel spus datorita lui subventiile se dau la timp. Pai, bine, domn@ Petrica, ai uitat ca fostul guvern, cel al tehnocratilor, a pregatit din timp softul necesar (ceea ce nu facuse guvernul Ponta) si incepuse deja efectuarea platilor inca din decembrie? Dar, cum spuneam, multi nu pot distinge adevarul de minciuna.
Un alt exemplu bun este Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, care ne spune ca din vara salariile pana la pragul de 4.000 de lei se dubleaza, dupa 4.000 de lei cresc cu 45 la suta, iar cele de peste de 7.000 de lei cresc si ele, dar mai pitin. Bine, Olguta, Asta insemna ca bugetarii care au acum 3.999 de lei sa ajunga sa castige 7.998 de lei. Iar cei care au acum leafa de 4.001 lei vor ajunge la 5.801 lei. Adica Ion, care a avut leafa mai mare cu doi lei decat Gheorghe, va castiga din vara cu 2.000 de lei mai putin decat Gheorghe la vara. Vasiloe, care acum are 7.000 de lei, va mai castiga ceva in plus, dar poate tot nu-l ajunge pe Ion, caree a venit tare din urma. Si apoi, de unde atata amar de banet de la Ministerul Muncii? De nicaieri, pentru ca nu exista acesti bani nici in buget, nici aiurea. Dar dupa capul Olgutei ar trebui sa ne facem toti bugetari, ca ne tine ea cu bani adusi de acasa, pentru ca mediul privat care sustine de fapt intreg sistemul bugetar, plus pensionarii, nu are cum.
Ori a gasit PSD vreo mina de aur, un put de petrol, ceva?. Sau ne-a gasit pe noi de fraieri?

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *