decembrie 2, 2022

Enel și-a anunțat plecarea din România, unde are 3 milioane de clienți

Grupul energetic Enel intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro, pentru a-şi reduce datoria netă, renunțând la operațiunile din România până la finalul anului viitor.

Compania, care are aproximativ 3 milioane de clienți în țara noastră, a anunțat o „repoziționare strategică”, după ce în ultimii trei ani a fost afectată de efectul combinat al epidemiei de COVID-19, al conflictelor geopolitice și al evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice.

Activitățile din Europa ale Enel se vor concentra în jurul Italiei și Spaniei, dar vor să se retragă și din Argentina și Peru. Reprezentanții grupului susțin că performanțele financiare ale companiei au scăzut cu 270 de milioane de euro, printre ”vinovați” regăsindu-se și Guvernul României, prin măsurile luate.

Directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli, citat de profit.ro, spune că regulile de plafonare a prețurilor și cele legate de tarifele de distribuție din România „afectează grav” rezultatele din această țară. „Nu are sens să investești într-un mediu excesiv de punitiv”, a punctat directorul.

O mare parte din acțiunile Enel România ar putea fi vândută grecilor de la PPC, cea mai mare companie elenă de electricitate. În România, Enel are operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile.

Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud, inclusiv București, Banat și Dobrogea și acoperă o treime din piața locală de distribuție.

1 thought on “Enel și-a anunțat plecarea din România, unde are 3 milioane de clienți

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *