Emoționant: O tânără de 25 ani din Cehu Silvaniei își caută părinții biologici

O tânără de 25 de ani care trăiește acum în Belgia, Rodica Luminița Rostaș, a lansat un apel public pe pagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” prin care dorește să își găsească părinții biologici.

După cum ea însăși povestește, tânăra este născută la Cehu Silvaniei, în 1996, a fost lăsată în centrul de copii din Cehu de unde a fost adoptată la vârsta de doi ani. A locuit alături de familia adoptivă în comuna Creaca, după care s-a mutat cu părinții în Belgia. Povestea tinerei este cu atât mai tristă cu cât și-a pierdut și părinții adoptivi în urmă cu câțiva ani și acum vrea să își cunoască trecutul, să se cunoască pe sine.

 ”Salutări din Belgia. Numele meu la naștere a fost Rostaș Rodica Luminița, sunt născută la data de 14 mai 1996 în Cehu Silvaniei. Sunt aici în căutarea mamei mele biologice, despre care știu că se numea Rostaș Viorica sau Rostaș Voichița, nu îmi amintesc exact care poate fi numele ei. La vârsta de numai 2 anișori și jumătate, am fost adoptată dintr-un cămin din Cehu Silvaniei de către mama adoptivă, româncă și ea, iar tatăl meu belgian. Am locuit în comuna Creaca, judetul Sălaj, cam până la vârsta de 11 ani, după care am plecat cu toții în Belgia. La numai 8 luni, părinții adoptivi au decis să se întoarcă în România, eu în schimb am decis să rămân în Belgia la familia tatălui meu adoptiv. Din păcate am rămas și fără părinții adoptivi la o vârstă destul de mică. Vă scriu pe această pagină minunată sperând că poate cineva își amintește de mine sau de povestea mea. Îmi doresc nespus să îmi cunosc rădăcinile, îmi doresc nespus să știu cine sunt și să aflu o parte din trecutul meu, așa că vă rog pe toți să DISTRIBUIȚI anunțul meu poate o să ajungă acolo unde trebuie! Vă mulțumesc că îmi sunteți alături și vă îmbrățișez cu drag!”, este mesajul tinerei.

Redacția noastră a decis să preia acest mesaj în speranța că printre cititorii noștri se pot regăsi persoane care o cunosc pe Luminița sau pe rudele ei și o pot sprijini în acțiunea sa de a-și găsi familia și rădăcinile.

One Reply to “Emoționant: O tânără de 25 ani din Cehu Silvaniei își caută părinții biologici”

  1. La primaria Cehu Silvaniei la serviciul de stare civila si la dosarul de internare in institutia de ocrotire plus dosarul de adoptie. Extrem de simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *