ianuarie 29, 2023

Elicopterul SMURD, solicitat pentru o femeie cu hipotermie

Elicopterul SMURD de la Jibou a fost solicitat joi, la Letca, pentru a prelua o femeie în vârstă de 69 de ani, aflată în hipotermie, după ce a stat într-o casă neîncălzită.

“În urmă cu puţin timp, elicopterul SMURD din cadrul POA (Punctul de Operare Aeromedical) Jibou a fost solicitat, în sprijinul  unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), la un caz medical din localitatea Letca. Pacienta, de sex feminin, aproximativ 69 de ani, a fost găsită în stare de hipotermie. Ea a fost transportată cu elicopterul SMURD la sediul ISU şi predată echipajului de terapie intensivă mobilă  (TIM) pentru  a duce pacienta  la UPU SMURD Zalău”, se arată într-o postare pe contul oficial de Facebook al ISU Sălaj.

Primarul comunei Letca, Dorel Man, susţine că femeia trăieşte în casă împreună cu soţul ei şi are probleme medicale, inclusiv de discernământ, motiv pentru care urmează un tratament medicamentos.

“Asistentul medical comunitar îi vizitează în mod regulat. Şi ieri a fost pe la ei şi totul era în regulă. În momentul în care femeia nu mai urmează tratamentul, apar unele probleme. Probabil din acest motiv a uitat aseară să facă focul în sobă”, susţine Dorel Man.

Cazul femeii a fost semnalat de o vecină, care a găsit-o în camera neîncălzită şi a solicitat o ambulanţă, care la rândul ei a primit sprijinul elicopterului SMURD.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut