Elicopterul SMURD pentru Jibou a fost repartizat de guvern

Sălajul “se documentează”
pentru construirea hangarului

Două elicoptere SMURD, dintre care unul va fi amplasat la Jibou pentru a deservi regiunea de Nord-Vest a țării, au fost repartizate prin hotărâre de guvern. Po-trivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern de miercuri, elicopterele se transmit fără plată din administrarea Ministerului Sănătății în administrarea Inspectoratului General de Aviație. Elicopterele urmează să execute misiuni umanitare SMURD. 

Secretarul de stat Raed Arafat, din cadrul Ministerului de Interne (MAI), a declarat într-o conferință de presă susținută la Zalău la finele lunii februarie că elicopterul SMURD pentru județele din regiunea Nord-Vest s-a alocat județului Sălaj și va fi amplasat la Jibou, într-un spațiu ce aparține de Secția de Pompieri din localitate.
Potrivit informațiilor primite de la Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” Sălaj, la Jibou s-a început și este aproape de final cu stop_coloana procedura de documentare pentru construirea hangarului, unde va fi adăpostit elicopterul, și se așteaptă aprobarea juridică, însă nu se știe exact când va ajunge elicopterul. Amenajările necesare pentru elicopterul SMURD sunt făcute de ISU Sălaj în colaborare cu Consiliul Județean.
Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va fi operatorul medical al elicopterului care va fi amplasat la Jibou. De altfel, și Raed Arafat a precizat că, deși elicopterul va fi amplasat în Sălaj, “responsabilitatea operării pe linie medicală a elicopterului revine în continuare Clujului, adică Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care va răspunde de organizarea activității medicale pe elicopter în cadrul SMURD”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *