septembrie 30, 2023

5.000 de elevi romani in varsta de 15 ani vor fi testati, in luna martie, la citire si lectura, in cadrul proiectului educational international OECD – PISA 2009. Potrivit informatiilor primite de la Inspectoratul Scolar, Ministerul Educatiei nu a facut, inca, publica, lista scolilor care vor participa la aceasta testare, insa este cert ca printre elevii ce vor fi selectati o parte vor fi si din Salaj. Judetul nostru a fost, de altfel, selectat si pentru pretestarea PISA organizata in martie anul trecut, participanti fiind atunci elevi de la Grupul Scolar “Voievodul Gelu” Zalau.
Din informatiile postate pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei, rezulta ca la testarea propriu-zisa de luna viitoare, elevii vor primi o brosura continand subiecte de investigare a competentelor de citire, durata testului fiind de doua ore. La testare participa elevi din 68 de tari.
La ultima testare Pisa, realizata in 2006 la elevi de clasa a IV-a, Romania a ocupat locul 47 la stiinte, 48 la lectura si 45 la matematica, din 57 de tari testate. Salajul a fost, atunci, reprezentat de elevi din mai multe scoli din meidul rural.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut