Elevii primesc bursele pentru două luni de școală

Elevii primesc bursele pentru două luni de școală

Ministerul Educației a virat banii necesari achitării tuturor tipurilor de burse , iar elevii trebuie să primească banii până miercuri, 15 noiembrie. În această lună, plata se face pentru lunile septembrie și octombrie din anul școlar în curs.

Începând cu luna decembrie, elevii vor primi banii lunar, în data de 15, pentru bursele aferente lunii anterioare.

Ministerul Educației a alocat inspectoratelor școlare banii pentru plata a 1.289.994 de burse la nivel național.

Conform legii, se acordă burse de excelență olimpică I și II, burse de merit, burse sociale, burse tehnologice și burse pentru participarea școlară a mamelor minore.

Cuantumul minim al burselor în anul școlar 2023-2024 este între 750 și 3000 lei pentru bursa de excelenţă olimpică I, 700 de lei pentru bursa de excelenţă olimpică II, 450 de lei pentru bursa de merit, 300 de lei pentru bursa socială și pentru cea tehnologică și de 700 de lei pentru mama minoră care merge la școală.

Conform datelor Ministerului Educației, există în prezent 741 de mame minore care beneficiază de acest tip de bursă.

Valoarea minimă a burselor poate fi suplimentată prin decizie a consiliilor de administraţie a unităţilor de învăţământ în funcţie de sumele alocate de autorităţile administraţiei publice locale sau de alte venituri obţinute potrivit legii.

Trebuie precizat că bursele de merit se acordă în funcție de numărul zilelor lucrătoare din lună.

Potrivit edupedu.ro, în cazul bursei de merit plătită în luna noiembrie suma este de 730 pentru fiecare elev beneficiar al acestui tip de bursă. În luna septembrie sunt 21 de zile lucrătoare, dar cursurile au început pe 11 septembrie și, în consecință, se scad 6 zile. Suma aferentă lunii septembrie este de 321 de lei/ elev, iar cea aferentă luni octombrie este de 409 lei, conform formulei de calcul.

După data de 15 noiembrie, termenul-limită pentru plata burselor pe lunile septembrie și octombrie 2023, Ministerul Educației a anunțat că va solicita inspectoratelor școlare situația plăților, pentru a identifica, dacă este cazul, eventualele disfuncționalități, astfel încât acestea să fie remediate în cel mai scurt timp.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *