decembrie 7, 2022

Elevii, invitati sa devina gardieni ai mediului

Elevii salajeni sunt invitati sa participe la concursul national “Gardianul mediului”, organizat de Comisariatul Salaj al Garzii Nationale de Mediu, in parteneriat cu Inspectoratul |colar si Consiliul Judetean Salaj. Dupa cum ne-a informat comisarul sef Csutak Nagy Erzsebet, concursul face parte, de fapt, din programul educational “Stop poluarii – mediul are prioritate”, desfasurat la nivelul judetului inca din 2007, marcand, atunci, prima editie a Zilei Garzii de Mediu: 12 martie.
Concursul de acum, ce va fi lansat chiar de Ziua Garzii de Mediu, se adreseaza tuturor elevilor, urmand sa se desfasoare pe trei sectiuni. La prima sectiune, dedicata elevilor din invatamantul primar, participantii vor avea de realizat desene care sa arate cum gresesc oamenii fata de mediul inconjurator. Pentru sectiunea gimnaziu, elevii vor trebui sa scrie, intr-un eseu, ce inseamna pentru ei un mediu sigur, iar liceenii vor avea de identificat problemele de mediu din comunitatile din care provin. Cele mai bune trei lucrari de la fiecare sectiune vor fi premiate in cadrul actiunilor ce vor fi organizate in 5 iunie pentru marcarea Zilei Internationale a Mediului.
In acelasi context, legat de proximitatea Zilei Garzii de Mediu, comisarii salajeni de vor afla, astazi, la Grupul Scolar “Octavian Goga” Jibou, unde le vor vorbi elevilor despre ariile naturale protejate din judetul nostru
Comisarii salajeni vor sarbatori, la randul lor, ziua institutiei asa cum au facut-o de fiecare data in ultimii trei ani: contribuind la cresterea spatiilor verzi din Zalau prin plantare de puieti. Materialul saditor, ca de altfel si spatiul aferent, este pus la dispozitie de Directia de Administrare a Domeniului Public Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *