Elevii intra in vacanta de primavara din 11 pana in 20 aprilie

Elevii si studenti intra, incepand de vineri, in vacanta de primavara, pana in 20 aprilie, potrivit ordinului Ministerului Educatiei privind structura anului scolar 2008-2009. Semestrul al II-lea a inceput in 9 februarie si se incheie in 12 iunie. In acest interval este vacanta de primavara, care cuprinde si sarbatorile pascale. Vacanta incepe vineri, dupa ultima ora de curs, iar elevii revin la scoala marti, 21 aprilie, a treia zi de Pasti.
Fiecare facultate va stabili propriul calendar de vacanta. Vacanta de vara incepe in 13 iunie si se termina in 13 septembrie.
In semestrul al II-lea, tezele cu subiect unic incep in 29 aprilie 2009 cu proba la Limba si literatura materna, in 5 mai este programata proba la Limba si literatura romana, in 13 mai la Matematica si in 21 mai la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a).
In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii scolilor, modificari ale structurii anului scolar. Aprobarea modificarii structurii anului scolar se acorda in conditiile asigurarii numarului de 172 de zile de cursuri, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele de bacalaureat si de absolvire.
Calendarul examenului national de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competentelor profesionale, precum si calendarul admiterii in clasa a IX-a se aproba prin ordine distincte ale ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut