Elevii chiulangii „urecheați” de jandarmi

Elevii chiulangii „urecheați” de jandarmi

Joi, 28 septembrie, în intervalul ora 09.00 – 11.00, polițiștii și jandarmii sălăjeni au desfășurat o acțiune comună, în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice, a traficului și consumului de substanțe interzise, în rândul elevilor, precum și pentru asigurarea unui climat de siguranță în zona unităților de învățământ.

În cadul acțiunii, în care au fost implicați 59 de polițiști de la Biroul Siguranță Școlară, de la Serviciul de Ordine Publică, alături de polițiști de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, precum și polițiști din cadrul polițiilor orășenești și secțiilor arondate, 44 de jandarmi sălăjeni și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, au fost efectuate 203 controale, la 68 de instituții de învățământ și la 135 de societăți comerciale, din zona adiacentă acestora de pe raza municipiului Zalău și a întregului județ.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii și jandarmii sălăjeni au legitimat 260 de persoane, au depistat 148 de elevi care absentau de la cursuri și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, nouă au fost aplicate conform prevederilor Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, șapte conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar alte trei sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

De asemenea, în urma unui control efectuat la o societate comercială, agentul economic a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum și cu amendă în valoare de 500 de lei și cu suspendarea activității pe o perioadă de la 10 la 30 de zile, pentru servirea de alcool minorilor.

Totodată, într-un local de jocuri de noroc, jandarmii sălăjeni au identificat și legitimat un minor, notificând, ulterior, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, în vederea luării măsurilor legale față de operatorul economic.

Polițiștii și jandarmii le-au explicat elevilor importanța frecventării orelor de curs, precum și respectarea reglementărilor școlare.

În anul școlar 2023 – 2024, absenteismul de la orele de curs, abandonul școlar și siguranța elevilor vor reprezenta obiective prioritare de acțiune pentru polițiștii și jandarmii sălăjeni, context în care astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *