Elevi sălăjeni, pe podium la Olimpiada de Matematică în limba maghiară

Trei elevi sălăjeni s-au întors acasă cu premii și mențiuni de la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică a Școlilor / Secțiilor cu Predare în Limba Maghiară (clasele V-XII), ediția a V-a, desfășurată, la finele lunii trecute, la Arad.

La Olimpiadă au participat în total 180 elevi din judeţele Arad, Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș.

Județul Sălaj s-a prezentat cu un lot de 7 elevi, însoțiți de prof. Zay Eva de la Colegiul Național „Silvania”, și 3 profesori în Comisia Centrală a olimpiadei: prof. Bara Lajos – Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, prof. Faluvegi Melania – Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău și prof. Lorincz Eniko – Colegiul Naţional ”Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei.

Kiss Janka Anna, elevă în clasa VI-a, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, prof. îndrumător Bernat Andrea, a obținut premiul al III-lea, acordat de Ministerul Educației, precum și premiul al III-lea, oferit de organizatori.

Menţiune acordată de Ministerul Educației și mențiune oferită de organizatori a obținut și Loga Patrik, elev în clasa a X-a, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, prof. îndrumător Turdean Katalin.

Mențiune oferită de organizatori a reușit să obțină și eleva Demjen Kata, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, prof îndrumător Faluvegi Melania.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut