Elevi din satele sălăjene, pe podium la concursuri naționale și internaționale de Matematică

Mai mulți elevi sălăjeni care frecventează unități de învățământ din mediul rural demonstrează, încă o dată, prin rezultate excepționale, că se poate face școală și la sat.

La Olimpiada Națională de Matematică, clasele V – VI, etapa națională, județul Sălaj a fost reprezentat de elevele Fărcaș Andra, clasa a V-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Crișan Gabriela, și Șandor Ana Raisa, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos, profesor îndrumător Blaga Claudia, care a și însoțit lotul olimpic.

  La această competiție au participat cei mai buni elevi din clasele V – VI din fiecare județ, fiind prezenți 91 elevi la clasa a V-a și 100 elevi la clasa a VI-a.

  Eleva Șandor Ana Raisa a obținut medalie de bronz, confirmând astfel parcursul ei de excepție din acest an școlar: locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică și tot locul I la etapa interjudețeană a Olimpiadei Satelor din Transilvania.

  La Concursul Național de Matematică „Csillagszerzo”, clasele V -VIII, etapa națională, elevii sălăjeni au obținut următoarele rezultate:

   Premiul al II-lea: Pop Konrád-Olivér, clasa a V-a, Școala Profesională „Petri Mor” Nușfalău, profesor îndrumător Markus Viola;

   Mențiune specială, acordată din partea organizatorilor concursului: Kocsis Bence, clasa a VI-a, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag, profesor îndrumător Kupás Ernő;

   Mențiune specială, acordată din partea organizatorilor concursului: Pop Csenge-Natália, clasa a VII-a, Școala Profesională „Petri Mor” Nușfalău, profesor îndrumător Markus Viola;

   Mențiune specială, acordată din partea organizatorilor concursului: Kocsis-Feri Benjámin, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag, prof. îndrumător Kupás Ernő.

   Lotul a fost însoțit de profesorul Kupás Ernő, de la Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmășag, iar profesoara Faluvegi Melania, de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, a fost membru în Comisia Națională a concursului.

   La Etapa Internațională a Olimpiadei de Matematică pentru Școlile/ Secțiile cu Predare în limba maghiară, clasele IX – XII, județul Sălaj a fost reprezentat de elevul Loga Patrik, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Turdean Katalin, care a obținut Mențiune din partea Ministerului Educației și Premiul al II-lea din partea organizatorilor, clasându-se pe locul 4 în ierarhia finală. Loga Patrik s-a calificat la etapa internațională în urma rezultatelor foarte bune obținute la etapa națională a acestei competiții, respectiv Premiul al II-lea din partea Ministerului Educației și Premiul I din partea organizatorilor olimpiadei.

   Lasă un răspuns

   Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *