octombrie 1, 2022

Elevi din Salaj – informaticieni de talie internationala

Salajul a fost excelent reprezentat la Concursul Online de Informatica “InfO (1) Excellence Cup”, a treia editie, desfasurat în zilele de 23 si 24 februarie, în doua etape, nationala si internationala, fiind destinat elevilor de la disciplina informatica înscrisi la Centrele de Excelenta din tara. Din Salaj au participat 16 liceeni, câte 4 la fiecare nivel, coordonati de profesorul Morar Florin. 

rn

La etapa nationala, cinci elevi salajeni au obtinut rezultate deosebite.
Premiul I cu maxim de puncte, 500, a fost obtinut de Pop Bogdan Petru – elev în clasa a XII-a, Cotor Andrei si Pop Alex Nicolae – elevi în clasa a X-a, toti de la Colegiul National “Silvania” Zalau. Premiul II i-a revenit lui Neghina Dragos – elev în clasa a XII-a, iar premiul al III-lea a fost obtinut de Hill Shantih Alex, elev în clasa a XI-a.
În urma rezultatelor obtinute la etapa nationala, toti acesti elevi, împreuna cu elevii {urcas Andrei, Vasile Andrei si Moise Bogdan, s-au calificat pentru etapa internationala, care a avut loc duminica, 24 februarie, unde au intrat în concurs alaturi de cei mai buni elevi din România si din alte 15 tari, printre care SUA, Marea Britanie, Germania, Rusia.
La etapa internationala, au fost medaliati trei elevi salajeni.
Elevul Pop Bogdan Petru care face parte si din Lotul National al României a fost recompensat cu medalia de argint, iar Cotor Andrei si Pop Alex Nicolae cu medalia de bronz, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

rn

Bogdan Petru Pop, pe cand era elev in clasa a XI-a, la CNS Zalau, anul trecut, s-a calificat in lotul national de informatica al Romaniei, dupa ce a reusit sa obtina si medalia de aur la Olimpiada Nationala de Informatica. Spunea atunci pentru Graiul Salajului ca vrea sa urmeze facultatea de informatica la Cluj-Napoca si sa gaseasca o nisa in domeniul informaticii care sa-i placa cel mai mult.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.