decembrie 1, 2022

Elevi din patru tari invata sa recicleze la Zalau

Elevi si profesori din Turcia, Polonia si Slovacia sunt, zilele acestea, oaspetii Scolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Zalau, in cadrul unui proiect multilateral Comenius intitulat “E timpul sa reciclam pentru viitor”. Proiectul, initiat de scoala din Zalau, a demarat in noiembrie anul trecut, cu o prima intalnire desfasurata Polonia. Intalnirea de la Zalau este cea de-a doua si include ateliere comune de lucru ale elevilor din cele patru scoli (cate o scoala din fiecare tara – Turcia, Polonia, Slovacia, respectiv Romania – Scoala “Mihai Emnescu”), vizite la obiective turistice din judet si la institutii precum Agentia pentru Protectia Mediului, Primaria Zalau, Inspectoratul Scolar, Fabrica de celuloza si hartie Dej, dar si diverse activitati recreative.
Dupa cum ne declara Mariana Meleg, directorul Scolii “Mihai Eminescu”, principalul scop al proiectului este, dupa cum sugereaza si titlul, constientizarea importantei reciclarii, primul material avut in vedere fiind hartia. “Cele 20 de clase ale scolii noastre incluse in proiect si-au facut, deja, un colt al reciclarii, dotat cu pubele speciale, iar copiii folosesc doar hartie reciclabila”, ne-a informat directorul, evidentiind, astfel, efectele benefice pe care acest proiect – coordonat de invatatoarea Tatiana Contras – le-a produs, deja, in randul elevilor de la “Mihai Eminescu”.
Intalnirea de proiect de la Zalau va fi urmata de o alta programata pentru sfarsitul lunii septembrie, in Slovacia, ultima astfel de reuniune a reprezentantilor celor patru scoli trebuind sa aiba loc anul viitor in Turcia. La ambele intalniri viitoare vor participa si elevi si cadre didactice de la scoala zalauana.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *