octombrie 2, 2023

Un grup format din 11 elevi din Jibou a vizitat, săptămâna trecută, Parlamentul României. Excursia le-a fost oferită drept premiu, după ce s-au remarcat ca fiind cei mai buni în cadrul proiectului ”Viceprimar pentru o zi!”. Proiectul, organizat de Primăria Orașului Jibou, a avut drept scop atragerea tinerilor spre administrația locală, să cunoască îndeaproape cum funcționează și să se poată implica pe viitor pentru comunitate.

Cu sprijinul medicului Florian Neaga, deputat PSD, elevii jibouani s-au familiarizat cu Legislativul și au aflat o mulțime de lucruri noi în cadrul unei întâlniri la care au fost prezenți, pe lângă deputatul Florian Neaga, Presedinta comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Natalia-Intotero, vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, deputatul Bogdan Ivan, deputatul Radu Tuhuț și secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii, Marius Stanciu.

De asemenea, deputatul Florian Neaga le-a facilitat celor 11 tineri din Jibou și o vizită la Biblioteca Centrală Universitară.

Cei 11 elevi jibouani compun patru echipe cu cele mai bune proiecte în cadrul programului ”Viceprimar pentru o zi!”, aflat anul acesta la a doua ediție. Au participat aproximativ 250 de elevi, de la clasa a VIII-a până la clasa a XII-a, care au propus proiecte pentru oraș.

A fost desemnat cel mai bun proiect ideea de a fi montate în oraș bănci cu un sistem de alimentare solară care să stocheze energie, iar cetățenii să-și poată alimenta oricând orice dispozitiv electronic mobil la aceste bănci.

Primăriei îi revine acum sarcina să caute soluții de finanțare pentru a pune în practică acest proiect pentru jibouani.

“Mii de mulțumiri tuturor celor care au susținut proiectul, mulțumiri pentru susținere primarului Dan Ghiurco și primarului municipiului Zalău, Ionel Ciunt. Și mai multe mulțumiri cadrelor didactice care i-au susținut pe copii în participarea la proiect. Toate mulțumirile din lume tuturor copiilor participanți. S-au dovedit preocupați să afle cât mai mult, să se instruiască și să ofere tot ce pot mai bun. Am fost copleșiți de frumusețea lor sufletească. Tinerii sunt viitorul! Iar viitorul arată bine cu tinerii care se educă și se instruiesc în Jibou. Să-i sprijinim, să le asigurăm cele mai bune condiții pentru educație, investiția se întoarce în comunitate însutit”, spune Vlad Pașcalău, viceprimar al orașului Jibou.

1 thought on “Elevi din Jibou, în vizită la Parlament

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut