Elena Gheorghe va reprezenta Romania la Eurovision

0

Elena Gheorghe a castigat, sambata seara, finala selectiei nationale Eurovision, piesa “The balkan girls” urmand sa reprezinte Romania la semifinala internationala Eurovision Song Contest de la Moscova, Rusia, din luna mai.

Elena Gheorghe, cu melodia “The Balkan Girls” (muzica Laurentiu Duta, Ovidiu Bistriceanu si Daris Mangal; text Laurentiu Duta si Alexandru Pelin), a obtinut un total de 22 de puncte, din partea juriului si a publicului.

“Este cel mai frumos moment al vietii mele. (…) Vreau sa ii dedic succesul tatalui meu, este ziua lui”, a declarat, dupa anuntarea rezultatelor, Elena Gheorghe.

Pe pozitia a doua in clasamentul final s-a situat Catalin Josan, care a interpretat piesa “Stop”, iar pe locul al treilea s-a clasat trupa Blaxy Girls, cu melodia “Dear Mama”.

Elena Gheorghe a obtinut un total de 12 puncte din partea juriului. Ea s-a clasat pe primul loc in preferintele juriului, in timp ce in preferintele publicului pe primul loc s-au situat Blaxy Girls, cu 4.861 de voturi telefonice (echivalentul a 12 puncte).

Potrivit datelor furnizate de televoting, pe locul doi in preferintele publicului s-a situat Elena, cu 3.503 voturi telefonice (echivalentul a 10 puncte), iar locul trei pe podium a fost ocupat de Catalin Josan, care a acumulat un total de 2.360 de voturi telefonice (echivalentul a 8 puncte).

Pe de alta parte, in preferintele juriului, dupa Elena Gheorghe, pe locul al doilea s-a clasat Catalin Josan, in timp ce pozitia a treia a fost ocupata de trupa Zero, cu piesa “Sunny Days”.

Anul acesta, votul juriului de specialitate a contat 50%, la fel ca si cel al publicului, acordat prin televoting.

Juriul a fost format din Aura Urziceanu, presedinte, Marcel Pavel (cantaret), George Zafiu (realizator radio), Dana Dorian (textier), Andrei Kerestely (compozitor), Cristian Faur (compozitor), Cristian Zgabercea (director al Festivalului de Muzica Usoara Mamaia), Liana Elekes (inginer de sunet) si Stefan Naftanaila (realizator radio).

La finala de sambata au participat: Costi Ionita, cu melodia “Can You Forgive”, Alin Nica – “Don’t Leave”, Imba – “Round & Round”, Elena Gheorghe – “The Balkan Girls”, Catalin – “Stop”, Red Blonde – “Nu am cu cine”, Tina – “Pleaca”, Zero -“Sunny Days”, Tabassco – “Purple”, Blaxy Girls – “Dear Mama”, Popas Band – “Striga” si Dalma – “Love Was Never Her Friend”.

Prezentatorii finalei nationale a Eurovision au fost DJ-ii de la Radio 21, Escu, Orlando si Razvan Popescu, in vestiarul verde fiind prezenti Alina Sorescu si Andi Villara.

Printre atractiile serii s-au numarat recitalul trupei Biondo si un show de dans al ansamblului ucrainean Kolomeika.

Concursul international Eurovision se va desfasura la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova, in perioada 9 – 16 mai. Costurile de pregatire si organizare a competitiei in capitala rusa se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).

Anul trecut, Romania a fost reprezentata la Eurovision de Nico si Vlad Mirita, care au participat in concurs cu piesa “Pe o margine de lume”, clasandu-se pe locul 20 din 25. Castigatorul competitiei a fost rusul Dima Bilan, care a evoluat alaturi de violonistul Edvin Marton si de patinatorul Evgheni Plusenko.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut