Electrica Zalau are circa 2.000 de datornici

Peste 486.000 de lei are de recuperat Agentia de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Zalau de la clientii consumatori casnici si agenti economici din judet, ne-a declarat directorul institutiei, Viorel Pop. In total, lista neagra a datornicilor reuneste 1.547 consumatori casnici si 379 persoane juridice.
Potrivit reprezentantului Electrica, 583 de gospodarii salajene si 191 de societati sunt, deja, debransate de la reteaua de alimentare cu energie electrica, fie la cerere (pentru ca nu folosesc, din diverse motive, locuinta), fie pentru neplata. Agentii economici in cauza au de achitat catre furnizorul de energie electrica 164.000 de lei, de patru ori mai mult decat consumatorii casnici.
AFEE Zalau ii ameninta cu deconectarea pe alti 964 de salajeni, datori cu circa 50.000 de lei si pe 188 de agenti economici, ale caror restante depasesc 233.000 de lei. Toti acestia au depasit termenul scadent, a mai precizat Viorel Pop.
Pentru a nu le fi sistata furnizarea energiei electrice, consumatorii sunt sfatuiti sa isi achite cu regularitate facturile. In cazul persoanelor fizice, termenul scadent pentru plata facturii este de 15 zile de la emiterea ei, dupa care clientii mai au la dispozitie 30 de zile in care o pot achita fara penalizari. La expirarea celor 45 de zile, Electrica le va percepe penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere, aplicate imediat dupa depasirea scadentei. Pentru persoanele juridice, termenul scadent este de 10 zile de la eliberarea facturii.
Furnizarea curentului se reia dupa plata unei taxe de 100 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *