Efectele agresiunii Rusiei asupra sectoarelor transporturilor și turismului din UE

Europarlamentarul sălăjean Daniel Buda (PNL) spune că în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg de la sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat o dezbatere despre impactul războiului ilegal de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei asupra sectoarelor transporturilor și turismului din UE. Astfel, Ylva Johansson a prezentat poziția Comisiei Europene asupra acestei teme de dezbatere.

”Sectorul transportului și persoanele care contribuie la funcționarea sa se numără printre numeroasele victime ale acestei violențe inutile. Aeroporturile din Ucraina abia funcționează, porturile sale sunt blocate, împiedicând în acest fel livrarea de alimente, de grâne mai ales, iar căile ferate continuă să fie obiectivul unor atacuri. Vasele comerciale maritime au fost de asemenea blocate. Comisia a aplicat flexibilitate maximă legislației pentru transportul rutier, a ridicat obligațiile pentru taxele rutiere și a flexibilizat normele de timp. A emis de asemenea orientări în ceea ce privește simplificarea controalelor la frontieră pentru indivizi precum lucrători din transport. Dacă condițiile permit, se recomandă de asemenea dispoziții speciale pentru camioane. Cooperam cu grupul de sprijin pentru Ucraina și cu statele membre pentru a identifica cum să redirecționăm cât se poate de bine transportul rutier. S-a cerut deja Consiliului un mandat pentru a negocia cu Ucraina și Moldova în ceea ce privește transportul de bunuri pe șosele. Costurile în creștere ale combustibilului au un impact direct asupra majorității mijloacelor de transport. Rerutarea duce de asemenea la majorarea costurilor. Comisia a cerut coordonatorilor să ofere transportatorilor aerieni suficientă flexibilitate pentru a-și reorienta sloturile în ce privește ruta afectată de război. Comisia a adoptat o serie de măsuri pentru a redirecționa urgent o serie de fonduri pentru a ajuta refugiații și pentru a veni în ajutorul celor care se confruntă cu dificultăți din cauza creșterii costului la energie. S-a relaxat cadrul pentru ajutorarea de stat în contextul agresiunii militare și s-a folosit instrumentul CARE pentru a permite redirecționarea finanțării pentru a acorda sprijin de urgență. Comisia va pune în aplicare traseul de tranziție pentru turism”, enumeră europarlamentarul sălăjean temele de dezbatere de la Strasbourg.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.