Educatoarele și învățătorii, cei mai numeroși la Titularizare

0
116

Miercuri, 21 iulie, are loc proba scrisă din cadrul Concursului Național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2021.

În județul Sălaj, proba scrisă va fi susținută din 41 discipline de învățământ și se desfășoară la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

S-au înscris 517 candidați, dintre care 90 candidați provin din promoția curentă. Participă la Titularizare, într-un număr mai mare, educatoarele (145), învățătorii (85) și profesorii de educație fizică și sport (33).

Proba va începe la ora 9. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu una, două ore în situațiile speciale (candidați nevăzători sau cu anumite deficiențe de vedere). În aceste cazuri, Comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la Inspectoratul Școlar în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, și 28 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în data de 3 august.

La nivelul județului Sălaj, sunt disponibile 44 posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile). Beneficiază de cele mai multe posturi titularizabile: educatoarele (13), învățătorii (12) și profesorii de educație fizică și sport (6).

De asemenea, sunt disponibile pentru o perioadă determinată 586 posturi (netitularizabile) dintre care 394 posturi incomplete și 192 posturi complete. Toate aceste posturi didactice au fost afișate, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, încă din data de 10 mai 2021.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5. Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se va realiza în intervalul 4 – 5 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.