Editorial Sportiv – Un nou inceput

Odata cu sarbatorirea zilei de 8 martie , dupa zapada mieilor, sportul in Romania a inceput sa -si stinga competitiile pana s-au intrerupt total.

rn

A venit pandemia, a inceput nebunia.Vorbele-n vant de genul:
" A trecut intai o stire ,/ Pe deasupra sportului, / Iar apoi un virus -state ,/ A inchis campionate.", au avut acoperire.Rand pe rand , in lume, inevitabil in tara, luminile arenelor s-au stins. Totul ce era miscare a incremenit.Sportul s-a transformat in alergarea cu ambulantele dupa bolnavi.Genoflexiuni si exercitii de incalzire s-au transformat in acordarea primului ajutor in cazul dusmanului nevazut, necunoscut -coronavirusul ! In loc de iubire pentru Asia, continentul urias de civilizatie, am simtit un fel de tristete maxima in suflet ! In plina traire a vietii, rasaritul soarelui nu e cu aceeasi intensitate.
De acolo a inceput totul. Acolo s-a nascut un nou sport perfid, necunoscut si ucigator:coronavirusul. Tara de origine : China . Oras: Wuhan. In loc de mingi nefolositoare pentru acest sport se folosesc manusi si masti de protectie iar finalul, inainte de a ne spala pe maini, poate fi pentru noi toti fatal! Iar regulile disparitiei dintre cei dragi sunt de-a dreptul inacceptabile !

rn

Un nou inceput

rn

Avertizarile facute in timp de organismele medicale mondiale nu au fost receptate de popoarele lumii la timp. Ca atare "jocul mortii"a fost repede adoptat peste tot.Viata a fost redusa la relantiul unui motor. Primavara, aducatoare de soare si lumina, sperante si flori a fost confiscata de acest virus in favoarea inchiderii in locuinte, intreruperii in totalitate a evenimentelor sportive.Fiecare ramura de sport si-a stabilit modul de stingere pe anul competitional 2019-2020 a campionatului. Singurul sport in discutie in aceste zile este fotbalul aflat la un nou inceput. Pentru ca va functiona in conditii extraordinare de organizare incepand de la testari permanente medicale, cantonamente, antrenamente in grupuri de 4, reducere personal auxiliar echipe, fara spectatori. Pana la incheiere campionat se va proceda la acceptarea a 5 schimbari pe joc. Toate aceste reguli au fost aduse la cunostinta cititorilor sportivi in timp util. Legislatia tarii respective in materie de organizare la astfel de provocari, in pline ordonante de urgenta trece ca aplicabilitate peste regulamentele sportive, in speta vorbim aici de fotbal.Dar cu acest nou inceput creste si costul intretinerii unui club de fotbal. Bugetele anuale nu se fac la voia intamplarii, se fac regulamentar.
De unde vor fi scosi acesti bani pentru viitoarele competitii pentru a respecta protocoalele sport-sanatate?
Un nou inceput inseamna reguli noi in sport, care bat tiparele obisnuite de antrenamente, comportament, lipsa spectatori si mai mult interes colateral!
Un nou inceput ar trebui sa fie in primul rand din partea tuturor participantilor la competitiile sportive, indiferent de rangul lor !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *