noiembrie 30, 2022

Editorial sportiv – Postul sportiv

Desigur postul religios este unul care pune in miscare comunitatile religioase in Ajun de Sarbatori.

rn

Dar postul sportiv este unul continuu deoarece el influenteaza in mod direct performanta,evolutia, conditia fizica si forma de moment al oricarui sportiv indiferent de felul legitimarii.Traim intr-o epoca bazata intens pe comunicare, retele de socializare , influente si ignoranta uneori.

rn

Tendintele de langa noi

rn

Multi factori externi favorizeaza forma de moment a unor sportivi. Multe evenimente sociale pun amprenta pe evolutia de moment a sportivului, chiar amator fiind, salajan nota bene !
Se taie paduri, se polueaza apele, se tulbura lacasul animalelor salbatice, se mananca ce este pe raft, se duce  la medic atunci cand doare, se intra in biserici si lacase de cult din obligatie, etc. Exemplele ar putea continua. Tendinta principala sportiva ar fi de a avea si performanta si bani. Bani multi, performanta cum se poate dar masina obligatoriu ! Dupa aparitia masinii trebuie musai si aparitia unei prietene.
Nu poti astepta performanta fara sacrificiu. La nivelul copiilor este ceva trecator dar la nivelul liceal spre studii superioare trebuie obligatoriu sa faci trecerea de la o intretinere si nutritie normala la "post sportiv".
Aceasta inseamna retinere, abtinere, sacrificii de tot felul , viata sportiva in general.Nu putem vorbi, la fotbal sa spunem , despre respectarea tuturor parametrilor de sanatate, alimentatie, efort, somn.Dar putem vorbi despre persoane informate, practicante de fotbal, cunoscatori de fenomen si comportament pe masura. Asta deoarece se asteapta rezultate de la cei in cauza, chiar daca nu sunt uneori la sectorul de VIP.

rn

Tendinte globale in sport

rn

Pentru practicarea sportului multe natiuni construiesc logistic tot ceea ce este necesar, Firmele de business
construiesc partea de marketing si afaceri. Tipicarii se acopera de regulamente.Practicantii incearca performanta cu degetul, doar-doar vor prinde ceva palpabil. Spectacolul sportiv incheie partea frumoasa a evolutiei sport-sanatate cu trimiteri spre sportivi de exceptie din fotbal, tenis, gimnastica, handbal, volei, auto, inot, polo,atletism, patinaj, sporturi de iarna,etc.Nu mai functioneaza statele -natiuni in sport, functioneaza oamenii din teren, care pot fi neaosi sau naturalizati de statele puternic dezvoltate. Migratia sportivilor poate incepe , la fel si postul sportiv !

rn

In loc de concluzii

rn

Daca exista sanatate, disponibilitate si placere, fonduri si oameni interesati si dedicati atitudine si pasiune se poate spune ca pasim spre un taram nou, al inceperii drumului spre performanta.Asta in masura in care avem un ochi de specialist de a depista in "iarba deasa ", acel ac stralucitor, anonimul de azi, performerul de maine !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *