decembrie 3, 2022

Echipei din Marea Britanie care a pus pe picioare sistemul pentru prevenirea infectiilor la Spitalul Judetean Zalau i-a fost decernat cel mai important premiu din lumea medicala

Proiectul medical britanic pentru prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire, a fost premiat la Londra saptamana trecuta, joi, cu „Nursing time awards”, considerat un echivalent al premiilor „Oscar”acordat asistenţilor medicali din Marea Britanie. Festivitatea de premiere a avut loc joi, 12 noiembrie, la unul din hotelurile de lux din Londra, la eveniment fiind reprezentat si Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

La categoria respectivă au fost şase nominalizări şi a câştigat echipa medicala britanica ce s-a ocupat de zece ani de proiectul de la Spitalul Judetean Zalau. Proiectul a presupus introducerea în spitalul din Zalău a unui set de proceduri şi protocoale actualizate după normele europene privind siguranţa şi calitatea îngrijirii pacienţilor.
Echipa din Anglia participă anual la Conferinţa de sterilizare, organizată de Spitalul Judeţean, cu lucrări pe tema îngrijirilor medicale, împărtăşite colegilor din toată ţara, participanţi la eveniment.
Echipa de asistente de la Hospital Trust Calderdale and Huddesfield, din Yorkshire, este formată din Carole Hallam, Helen Fearnley, Liz Bishop, Gill Davis şi Tracey Corner.
Nursing time awards este un premiu ce se acordă anual în Marea Britanie, la 20 de categorii, şi reprezintă stop_coloana recunoaşterea la nivel naţional a asistentelor medicale din Marea Britanie.
Staţia de sterilizare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău este una dintre cele mai moderne din ţară si are capacitatea de a furniza instrumente sterile şi pentru alte spitale din ţară. Spitalul zălăuan are cea mai modernă statie de sterilizare din ţară, datorită unei investiţii finalizate in 2007, in valoare de 450.000 de lire sterline, susţinută de fundaţia de caritate Medical Support in Romania.
“Este unul din puţinele spitale din Romania unde instrumentele chirurgicale sunt reambalate şi sterile, doar că pungile in care se impachetează sunt de două – trei ori mai scumpe in Romania decat in Olanda, pentru că nimeni nu le foloseşte. Trebuie să facem in aşa fel incat spitalul să aibă asigurate aceste echipamente, deoarece staţia de sterilizare are un impact asupra activităţii din intregul spital. Spitalul Addenbrook din Cambridge se implică in acest lucru, insă ne-am dori ca şi alte spitale să se implice in acest parteneriat, beneficiile fiind de toate părţile implicate”, a spus Patrick Colquhoun, preşedintele fundaţiei Medical Support Anglia.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *