Echipajele feminine romanesti de 8+1, 2 rame si 4 vasle s-au calificat, vineri, in finalele probelor respective ale Campionatelor Europene de canotaj, care se desfasoara in Belarus.
Echipajul de 8+1, format din Roxana Cogianu, Roxana Neacsu, Maria Diana Bursuc, Ioana Craciun, Elena Trifoi, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Eniko Barabas si Teodora Stoica , a castigat seria din care a facut parte si va evolua direct in finala.
La fel echipajul de dublu rame, format din Camelia Lupascu si Cristina Iliea triumfat in seria a II-a de calificare si va lupta pentru o medalie. Echipajul de 4 – vasle feminin, format din Andreea Boghian, Irinia Dorneanu, Mihaela Petrila si Cristina Grigoras, va evolua direct in finala.
Echipajul masculin de 8+1, format din Florin Lauric, Aurelian Stoica, George Robu, Gheorghita Munteanu, Petru Codau, Gheorghe Oros, Iulian Arba, Catalin Todirenchi si Bogdan Codrici , a ocupat locul cinci, ultimul, in seria in care a evoluat si va trage in recalificari, la fel ca echipajul masculin de 4 rame, format din Ionut Minea, Andrei Radion, Ionel Strungaru si Marius Luchian, care s-a clasat al treilea in seria lui.