E sezonul grădinăritului

0
240

Oamenii care adoră grădinăritul vor să aibă o grădină frumoasă tot anul. Martie-aprilie, în funcție de temperaturi, este o perioadă foarte aglomerată în grădină, iar una dintre principalele activități este plantatul florilor verii. O grădină plină de culoare în lunile de vară este o grădină în care s-a lucrat în cursul lunii martie, pentru că florile verii se plantează mereu în această lună. Este perioada optimă pentru a sădi trandafiri, azalee, iasomie, magnolii, liliac, arbuști ornamentali dar și pomi fructiferi. Este vremea să plantezi rozmarinul, cimbrul, busuiocul, menta, cununița, crinii de vară și echinaceea dar și zmeurul, afinul, răsadurile de căpșune și toți arbuștii cu fructe. De asemenea, se pun acum merișorul, dracila sau salcâmul japonez.

Înainte de orice operațiune de plantare, trebuie să urmărești starea vremii și să ții cont de schimbările de temperatură. Florile care au un ciclu de viață întreg într-un sezon sunt perfecte pentru a fi sădite exact acolo unde trebuie să înflorească. Acestea trebuie să aibă un teren bine pregătit. Pământul trebuie să aibă îndepărtate toate ierburile și să fie fin. Nu trebuie pus îngrășământ pentru aceste flori. Poți încerca specii precum Papaver Commutatum, Ladybird sau Clarkia.

Mixul de flori sălbatice este încadrat în categoria florilor care trăiesc un singur sezon, dar care, în același timp, au nevoie de atenție.Trebuie plantate într-un sol bine afânat și trebuie udate în mod constant și din abundență, timp de o săptămână. Florile sălbatice sunt frumoase și colorate deosebit, atrăgând orice privire. Printre soiuri amintim Gaillardia arisata, Inul albastru sau Iberis umbrellata.

Plantele care au ciclul de creștere complet într-un an, fără a cuprinde iarna, se întind pe 3 sezoane pentru un întreg ciclu de viață cu plantare, creștere și înflorire. Se plantează în martie, începutul lui aprilie, sub acoperământ. Câteva flori cunoscute din această categorie sunt Cleomele, Antirrhinum și Zinnia.

Daliile pot să înflorească încă din primul an în care sunt plantate dacă au condițiile necesare. Sunt plante foarte frumoase care se vor bucura de admirația celor care te vor vizita în zilele de primăvară și vară. Daliile sunt colorate puternic și aduc un plus de eleganță grădinii tale. Ele pot fi plantate în martie în seră. În octombrie au nevoie de ajutor pentru a reuși să facă față iernii și sunt păstrați bulbii în zone reci, după instrucțiuni specifice.

Tot în această perioadă a anului se plantează și florile perene, adică cele care trăiesc mai mult de 2 ani de zile. Este cel mai bun moment pentru a planta Echinaceea, Coreopsis, Lupin sau Achillea. Aceste flori îți vor oferi o grădină superbă, cu un aspect feeric, de care să te bucuri în zilele călduroase de vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.