decembrie 1, 2022

E plină piața de bancnote de 10 lei false

Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate transmite că în Sălaj circulă bacnote false de 10 lei. Până la ora actuală, SCCO a descoperit cinci astfel de bacnote în județ. SCCO atrage atenția sălăjenilor să fie atenți la bacnotele primite și să țină cont de elementele de siguranță de pe bacnote.
Presa din Bihor județul relatează că și în județul învecinat circulă mii de bacnote false, mulți comercianți, dar și bănci orădene refuzând să mai accepte bacnote de 10 lei emise în anul 2005. “Falsurile sunt atât de bine realizate, încât chiar și specialiștilor le este greu să le depisteze fără ajutorul unui aparat cu raze ultraviolete. Vestea s-a răspândit repede printre comercianți, care nu mai acceptă nicio bancnotă de 10 lei emisă în anul 2005”, scrie Digi 24 Oradea.
Trebuie menționat că dacă nu aveți la îndemână o bancnotă bună pentru comparație, șansele să scăpați nepăcăliți sunt extrem de mici. stop_coloana Plasticul folosit la contrafacere este asemănător atât ca grosime, cât și ca textură celui din care sunt realizate bancnotele veritabile.
Potrivit experților Băncii Naționale, cele mai “falsificate” bancnote sunt cele de 10 lei, care au devenit tot mai greu de depistat din două motive: în primul rând, escrocii le tipăresc mult mai bine, iar în al doilea modul de plasare a bancnotelor s-a schimbat: dacă în trecut ele puteau fi primite numai la schimburi de valută, acum escrocii acționează pe la magazinele de cartier sau în piețe, unde nu există mașini de verificat autenticitatea banilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *