E plin de șoferi beți și drogați pe drumurile Sălajului

Aproape zilnic, polițiștii sălăjeni depistează în trafic șoferi aflați sub influența drogurilor sau a alcoolului.
Asta chiar dacă legislația a fost modificată, iar pedepsele sunt mai dure pentru cei care conduc beți, drogați sau fără permis și produc accidente rutiere.
Vineri, de exemplu, la ora 22.40, pe strada Cetății din Zalău polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din Plopiș, care, în urma testării preliminare de drog, a ieșit pozitiv.
Tot în 8 septembrie, la ora 22.46, pe drumul comunal 103 B, în localitatea Pericei, polițiștii au depistat în trafic un localnic de 50 de ani, în timp ce conducea un tractor, deși avea o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Duminică, 10 septembrie, la ora 00.34, polițiștii au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Zalău. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, însă, în urma testării preliminare de drog, rezultatul a fost pozitiv.
Sâmbătă, 9 septembrie, la ora 11.00, în localitatea sălăjeană Văleni, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În aceeași zi, la ora 22.30, pe drumul comunal 70, între localitățile sălăjene Stârciu și Buciumi, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Buciumi, în timp ce conducea un ATV neînmatriculat.
Tot sâmbătă, la ora 22.31, în localitatea Pericei, polițiștii au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un localnic de 36 de ani. Întrucât acesta emena halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale.
E important de menționat că legislația prevede acum închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.
Potrivit noilor reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul nu deținea permis de conducere, deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule, a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge, a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.